Vargkramare och verkligheten.

Det började med en viktig varg den som fick namnet Kynna. Den började (?) riva får varför krav om skyddsjakt söktes, men som avslogs. Kynna vargen fortsatte vara viktig och fortsatte riva får
men beviljades slutligen skyddsjakt.  Då vaknade de egensinniga, rabiata och fanatiska vargkramarna till och hotade en av de drabbade fårbönderna som förlorat djur och ansökt om skyddsjakt. Så är de, de här vargälskarna, vargen ska skyddas till varje pris. En fårbonde och matproducent är inget värt i dessa fanatikers världsbild. Upproret och motståndet mot myndighetsbeslutet om skyddsjakt tar sig allt mer bisarra uttryck. Extrema organisationer uppmanar till kamp och terror mot jägare och tjänstemän inom statlig förvaltning. Ännu idag är ingen anmälan känd trots att dessa individer öppet deklarerat att störa jakten, vilket naturligtvis saknar lagstöd. Det är häpnadsväckande att myndigheter och övriga ansvariga för svensk myndighetsutövning inte reagerar, älskar alla vargen till priset av ignorera våra lagar? Frågan måste absolut ställas, ingen ansvarig minister har ens kommenterat frågan. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson åker till USA för att se hur de odlar både grönsaker och frukt mitt i miljonstaden New York, och Lena Ek avböjer att kommentera vargfrågan och hänvisar till EU. Hej och hå, lever jag i en rättsstat?

Extremisterna som protesterat mot skyddsjakten åker på rejält stryk i jaktorganisationernas webbsidor och tvingas backa. Då händer något nytt och helt oväntat, rovdjursspårare Mats Rapp på Länsstyrelsen i Dalarna gör ett utspel om att tjuvjakten ökat och anklagar ansvarig myndighet för att ha givit felaktiga siffror. Övriga medier hänger på, så även Sveriges radio och DN utan att kontrollera källan och uppgifterna och därför spreds falska uppgifter, och förtal av jägarkåren. Det är att förvänta att Expressen gör på detta vis men SR och DN vill ju framstå som mer seriösa. De förmedlade samma budskap och hänvisade bara till en skvallerblaska, har de inga högre krav på sig? Den erfarne vet att liberalerna och DN går hand i hand i denna fråga. Varg- och rovdjursvänlig och emot jakten, precis som det förkunnas på den statligt finansierade rovdjurspropagandan, de5stora, som f.ö. en fristående odemokratisk världsomspännande organisation med välklingande namn men okänd agenda, WWF, utformat. Har inte Naturvårdsverket egen personal att hantera statens frågor eller är staten och våra statsråd och riksdagpolitiker i händerna på utomstående intressen? Det verkar banne mig så. Är de ”sålda” och har anammat ekosofin som den nya religionen? Mats Rapp påstås sakna underlag för sina egna siffror och fick snabbt stark kritik. Mats Rapp är f.ö. medlem i vargälskarnas kramarförening Svenska Rovdjursföreningen SRF, (det förklarar väl hans agerande) den förening som uppbär statligt ekonomiskt stöd för att sprida positiva ord om vargen och det gör de, till vilket pris som helst verkar det som. Subventionerat egenintresse av staten som andra får lida av, och föreningen visar noll förståelse för vargens konsekvenser som drabbar människor, hur kan sådant få förekomma?. Det finns alla skäl att en gång för alla klassa denna förening som oseriös och bestående av en samling jakthatande extremister, men så har de också (eller trots) f.d. chefstjänstemän från Naturvårdsverkets rovdjursavdelning i sin styrelse!

Också jag mer personligen reagerade på Mats Rapps angrepp och skrev följande kommentar bland andra som tyckte det gick för långt.

Han visar sitt rätta ansikte.

Här ser vi att det stämmer det vi anklagat rovdjursfundamentalisterna på naturvåldsverket för. De har noga valt sina underordnade rovdjurspårare och rovdjursansvariga på de olika länsstyrelserna. Och kravet har varit ett avgudande av det största skadedjuret på den norra hemisfären, vargen, samt ett lika stark övertygelse om att jägarna representerar människans avskum. Det är vad Mats Rapp tydligt visar här. De har bildat en grupp med de likasinnade i andra länsstyrelser och är överens, det säger väl allt. Att fundamentalisterna på naturvåldsverket infört en ordning om att samtliga påträffade döda vargar ska anses som illegalt dödade är deras direkta bidrag till att smutskasta en stor grupp människor i landet, en grupp de föraktar och hatar. Det visas väl tydligt med dessa ovetenskapliga rutiner.

Utan att vara direkt initierad i rovdjursförvaltningen går det att dra slutsatser för den som följt den länge, och det vill jag förmedla med dessa rader. Jag har dock vid ett tillfälle lyssnat på en föreläsning om björnen som Magnus Kristoffersson höll här på byn för kanske 10 år sedan, då som rovdjursansvarig för Jämtlands Län. Han berättade då att han hade forskat på björn tidigare. Han uppträdde lugn och sakligt och pratade på samma sätt. Det ger förtroende och det tror jag är ett av urvalskriterierna för de rovdjursfundamentalister som bestämmer på Naturvårdsverket. Det jag också minns av mötet var påståendet att i våra trakter saknades björnföryngringar, trots fleras vittnesmål om sedda björnungar. Han var emellertid tydlig med att privatpersoner (allmänheten-vi alla) inte var trovärdiga om detta. Mitt bestående intryck var negativt, denne person skulle jag aldrig ge några förtroenden. Hur det gick? Jo Magnus har naturligtvis avancerat på karriärstegen och är nu rovdjurshandläggare på Naturvårdsverket.

Det är ju också precis vad Serena Cinques doktorsavhandling ”I vargens spår” visade, ordning när det gällde rekryteringsmetoder och tjänstemännens egenmakt ifrågasattes.

Kenneth Erikson 111101

%d bloggare gillar detta: