De båda jägarorganisationernas svaghet och dilemma.

Villkorade stöd.

Jag betvivlar inte för en sekund att ledningarna i båda organisationerna är emot aktuell rovdjurspolitik och att de även arbetar i den riktningen. Men, de kan inte kalla till presskonferens och med kraft fullständigt fördöma regeringens politik genom massor av argument. Det törs de inte för då ryker bidragsmiljonerna. Jägarnas Riksförbunds stöd kan ses här (Scrolla ner i högerspalten till den 3:e länken från slutet (längst ner på sidan) under rubriken:
Utdelning av viltvårdsanslag till Jägarnas riksförbund).  Om någon inte tror ledningarna lever efter villkoren och är försiktiga i kritiken av rovdjurspolitiken, kan vi fråga oss varför de inte kritiserat rovdjurspolitiken långt tidigare, nu är redan jaktkulturen halvvägs över kanten. Endast fristående organisationer kan kritisera av kraft och det är helt nödvändigt i rovdjursfrågan. Att medlemmarna förs bakom ljuset är illanog. Svenska myndigheterna kan sätta kraft bakom orden, det är utvisningar av sjuka invandrare och övertagandet av barn från svenska föräldrar bra exempel på.

Vi kan också på goda grunder misstänka att liknande villkor också förekommer i andra sammanhang på andra områden, kanske i allt. Vi kan ju fråga oss varför inte ledningarna för LRF och SKK inte skarpt fördömer rovdjurspolitiken. LRF har förvisso bindningar till den ”gamla centern” vilket är en del av svaret, men SKK? Jag är övertygad om att vi svenskar blott lever i en illusion av det perfekta samhället.

WWF och SNF tillhör den fanatiska miljörörelsen.

Vi har ett nyskapat departement som heter Landsbygdsdepartementet. Ministern heter som bekant Eskil Erlandsson med 2 (fler?) visioner, Matlandet och Skogen. Det ska minsann produceras mat och arbeten ska skapas och metoden heter Ekonomisk styrning. Det senaste som nått mig om projektet skogen är nya bidrag. Det är minsann pengar från EU. Varför skriver man inte skattepengar, det är ju vad det är. Som vanligt ska NÅGON ANNAN stå fiolerna. Jag känner inte till om detta gäller i hela landet men jag bor i mellannorrland. Nu kan jag få bidrag för bl.a. att döda träd, 80:-/träd, samt 950:- för varje dike jag täpper till. Man häpnar, nu ska våra förfäders slit med uppodlingen av landet fördömas. Det är inte klokt! Dessa förslag är lika negativa för matproduktionen som rovdjuren. Hur ska ökad mängd döda träd, och därmed skadeinsekter, hjälpa Sveriges skogsindustri i den globala konkurrensen? Är det verkligen Eskil Erlandsson och centerpartiet som styr eller är det ekofascister i hans stab av tjänstemän? Dessa ekosofer kommer att driva oss tillbaka till stenåldern, kan man tro. Men hör och häpna ni som inte visste det, det är också den fanatiska internationella miljörörelsens målsättning (ekosofisekten). Här förklaras det tydligt. Läs särskilt om vad en enda männsiska kan åstadkomma, läs om Maurice Strong.

%d bloggare gillar detta: