Dilemmat för de ansvariga för vargen.

Vargen utreds av förre generaldirektören på Naturvårdsverket.

Nu har ännu inte Lars Erik Liljelund överlämnat sitt slutgiltiga förslag på hur många vargar vi måste dras med i framtiden, och jag gissar han helst av allt skulle vilja kliva av uppdraget. Han är ju händerna på, eller i maskopi med ekofascisterna på naturvåldsverket som bestämmer. Just på NVV har de säkert bråda dagar med att besluta om vilket antal de ska föreslå? Uppdraget med vargarna är ju omöjligt, hur de än beslutar fortsätter problemen och människors protester mot hela makt- och politikercentrum. Och så blir det ofta när man är inne på fel väg, och fortsätter envist utan att ta hänsyn till uppenbara lärdomar.

 

Är det nödvändigt med så många chefer för vargen?

Att dessa chefer på NVV (det finns många) skulle drabbas av förnuft och komma med en ny inriktning för vargstammen i landet tror jag inte. De är alltför fundamentalistiska och frälsta av rovdjursreligionen för det. Regeringens enda chans för att lösa denna knut är att dra in NNV:s föreskriftsrätt samt uppdrag till generaldirektören att byta ut tjänstemännen på avdelningen som hanterar rovdjur till människor som vet vad objektivitet, sunt förnuft och samhällsnytta är.

 

Vår främste vargforskare kommer med nya bud.

Men säg nu att utredaren Liljelund överlämnar förslaget som han redan yttrat, 450 vargar i landet. Med nuvarande storlek på stammen enligt Liberg (officiella siffror) är det bäddat för problem. Nu vankas jul, jag gissar de som bestämmer om vargen inte kommer att tillåta jakt våren 2012. Men om så, krävs en avskjutning av 56 vargar för att hålla stammen på 450 djur. Det innebär också avlivning av över 100 djur ytterligare våren 2013.

 

Vargen kommer kanske inte att jagas alls.

Men cirkusdirektörerna på naturvåldsverket får knappast fingrarna ur och då börjar avlivningen först våren 2013. Då krävs det en avlivning av drygt 200 bastarder (den skandinaviska vargstammen är med största sannolikhet blandade med hundar).

 

Jakt efter varg har krävts länge men vad säger de som lurats att tro att vargen är bra?

Hur ska de få gehör för det hos svenska folket? Och hur ska de förklara varför vi inte kan ha fler? De kan ju inte ens förklara varför vi ska ha dem över huvud tagit. En mycket vanligt förekommande predator på den norra hemisfären, på intet vis utrotningshotad, varför skydda dem?

 

Lögnerna om vargen.

Att svensk rovdjursförvaltning ljugit om beståndsstorlekar, om vilka som anses genetiskt viktiga, om vandringsvägar och det mesta övriga är numera känt. Hur ska de ljuga sig ut ur denna knipa?

 

%d bloggare gillar detta: