Djurskyddet i Sverige gillar varg men hur är det med bytesdjuren?

I styrelsen för Djurskyddet sitter Sven-Erik Alhem. Han har efter pensioneringen ett eget företag som bl.a. håller föreläsningar. Det gjorde han 2008 i Jämtland om illegal tjuvjakt.  Satsningen var bredare och dyrare.

S-E Alhem är känd vargälskare, han har sagt: ”jag betraktar vargen som en familjemedlem”.

Jag kommenterade frågan om propagandan här.  Nu hörde jag inte på honom 2008 men det är inte svårt att ana hur psalmerna gick. Han har inget över för jägare och jakt, det visar utspelet från Djurskyddet, så att han utmålade många jämtländska jägare till sämre människor är rimligt.

Vad han knappast sade, men som vi vet idag, är hur systemet för rapportering av illegal jakt är upplagt. Det är nämligen så att samtliga fall där ett rovvilt är inblandat bokförs som ett illegalt jaktbrott. Alltså även i de fall ett djur blivit skjutet med hjälp av §28, av nödvärnsrätt eller helt enkelt att ett dött djur påträffats i naturen (vargar dör naturligt och blir dödade av artfränder).

Men inte nog med det, även samtliga telefonanmälningar om att ett jaktbrott EVENTUELLT begåtts hamnar i statistiken som ett illegalt jaktbrott. Anmälaren själv (den som ringde) blir ej kontrollerad och även i de fall anmälan var falsk så bokförs det ändå som ett jaktbrott.

Inte undra på att det finns många ouppklarade illegala jaktbrott på de största rovdjuren. Det är ett system upplagt från början med syftet att smutskasta och ifrågasätta jakten och svenska jägare.

Utspelet från Djurskyddet och Svenska Rovdjursföreningen (blott ca. 4000 medlemmar inkl. familjemedlemmar) visar nu jakthatet tydligt. Prat om illegal jakt, utan att nämna om statistiken, finansierade Jämtlands Länsstyrelse. Är det klokt, medvetet eller bara dumt? Hur mycket kostade Sven-Erik Alhem oss skattebetalare i onödan? T.o.m. hans förra arbetsplats finns medtagen som bidragstagare av rovdjurspropagandan 2007, (finns i slutet på dokumentet, på sid. 3).

Expressen har skrivit om det här.

%d bloggare gillar detta: