Nytt skyddsjaktbeslut.

Så har vi då fått uppleva en dag med en ny uppgift från Naturvårdsverket, där de under galgen från regeringen har delgivit vissa länsstyrelser rätten till skyddsjaktbeslut. Men varför inte länsstyrelserna i Väster- och Norrbotten? Där dyker det ju också upp vargar som orsakar olägenheter som därför aktualiserar skyddsjaktsbeslut? Ja, det är väl som vanligt, Naturvårdsverket har inte tänkt hela vägen. Dagens beslut är en minskning ifrån de beslut om licensjakt + skyddsjakt som varit tidigare. Att det i pressen framställs som en fördubbling är endast ett kvitto på journalisternas okunskap och ointresse i ämnet. De vet egentligen inget om vad de skriver.

Dagens beslut är i vart fall ingen ökning jämfört med tidigare utan en definitiv minskning av de nödvändiga avlivningarna. Hur man än räknar kommer det att visa sig att man år 2012 inte tog saken på tillräckligt allvar utan lät vargstammen fortsätta växa. Ökningen av stammen leder obönhörligen till en allt värre proteströrelse och fördömande av regeringens politik. Den som är så korkad att han eller hon tror att vargen behövs i vårt samhälle kommer att få uppleva nya erfarenheter. Men det förstår de ännu inte, de som blivit hjärntvättade av statens rovdjurspropaganda ifrån barnsben. Det är en skam för ett västland att tillämpa denna åsiktspåverkan på 2000-talet. Ingen i Sveriges riksdag kan förklara varför vi ska ha varg i Skandinavien idag. Kanske någon säger: EU säger så. Men vadå, har vi övergivit vår beslutsrätt helt och hållet? Alltså förklara anledningen för tusan. Då är den bistra sanningen den att ingen kan ge en vetenskaplig förklaring som svar. Det handlar inte om vetenskap, det är en religiös fråga eller näst därintill.

Rovdjurspolitiken som den drivs idag är ett tecken på den dårskap som tillåts verka i vårt moderna samhälle. Vissa tokar ställer krav på dem som blir drabbade att acceptera olägenheter medans de som försvarar dumheterna inte vill svara för kostnaderna. Så är det, rovdjurspolitiken drivs av individer utan ansvar på vänsterkanten, MP och V. Till den skaran hör här och häpna även FP. Ingen av försvararna av denna idiotiska politik har någon enda gång lyckats presentera konkreta anledningar och motiv till varför vi ska ha varg i landet. De är endast ett offer för en osaklig rovdjurspropaganda, stackars människor och stackars oss som får lida av okunniga makthavare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: