Svenska Rovdjursföreningen SRF.

Svenska Rovdjursföreningen SRF.
Denna förening är en märklig skapelse. Det kan anas att den är medvetet skapad av de krafter som engagerade sig i Projekt Varg på 70-talet för att återintroducera vargen i Skandinavien. Mycket talar för den hypotesen och att tidigare chefer på Naturvårdsverket genomdrivit idén med föreningen för att skapa ett opinionsorgan FÖR varg i landet. Att samma f.d. chefer har låtit SRF få status som remissinstans i rovdjursfrågan styrker teorin. Starkare skäl ändå är kanske att samma f.d. chefer för rovdjuren på NVV fått styrelseuppdrag i föreningen efter sina resp. pensioneringar. Troligen är det också samma f.d. chefer som sett till att samma förening fått statlig hjälp med att bygga upp webbsidan och därefter årliga ekonomiska bidrag för alla möjliga olika projekt med målsättningen att sprida positiva uppgifter om varg och övriga stora rovdjur. Ett statligt propagandaorgan helt enkelt, och med ett klart uttalat hat emot jakt och jägare.

Kritik av utlandet.
I våra medier, tidningar, radio och TV hör vi ofta våra makthavare kritisera och ondgöra sig över förhållanden i andra länder. Det kan röra sig om begränsad yttrandefrihet, fängsling av journalister, bristande rättsordning och propaganda riktade mot små barn. Dessa brister i vår omvärld reagerar vi svenskar negativt på, vi delar våra toppolitikers kritik. Att se befolkningen i Nordkorea stå i mängder och gråta över sin ledares bortgång, en ledare som satsat pengarna på armen och kärnvapen i stället för till mat åt sin svältande befolkning är upprörande.

Vår egen ordning.
Men hur har vi det på hemmaplan? Det finns ett talesätt som säger att man ska städa framför egen dörr liksom att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus.

I vårt eget land har vi matats med en statligt finansierad rovdjurspropaganda i snart 40 år. Den riktar sig även här till småbarn. Liksom i Nordkorea får förskolebarn besök av specialutbildade individer som åker omkring i landet och berättar om varg och rovdjur i positiva ord. I skolan matas barnen med samma sak i skolböcker och även lärarna har utbildats för att sprida samma vinklade falska uppgifter.

Inget att diskutera.
Samtidigt är det bland de klokaste på jorden en odiskutabel empiri att vi människor formar vår omgivning efter behag och, om vi ska ha varg i vår omgivning eller inte är en politisk och filosofisk fråga. Vetenskapen kan inte ge svar. Vi har dessutom facit från hela västvärlden om hur det är att leva utan varg. Det har gått fantastiskt bra, inga arter har försvunnit och inga negativa konsekvenser finns beskrivna.

Subjektiva medier.
Våra tidigare nämnda medier i Sverige är också involverade i rovdjurspropagandan. Det är svårt att tro att landets samtliga chefredaktörer fullständigt har köpt rovdjurspropagandans falska påståenden. Är det så illa i även vårt land, likt de länder makthavarna kritiserar, att bara en version av sanningen får presenteras folket, maktens sanning. Vi har ju faktiskt ett ord för detta, DET POLITISKT KORREKTA. Våra medier har i alla fall NOLL intresse av att visa vårt lands OPPOSITIONELLAS version och åsikter. På våra största tidningar är det helt omöjligt, och på övriga tidningar nästan omöjligt, att få kritiska debattartiklar om rovdjurspolitiken tryckta.

Omstritt rättssystem.
Rättsväsendet är stark inkopplat i frågor om rovdjuren. Antagna brott leder till stora direkta polisiära insatser. Här saknas inte resurser. Anhållna misstänkta omskrivs som den värsta sortens förbrytare och straffskalan har höjts. Går ej brott att styrkas eller det visar sig vara en okynnesanmälan (sådant förekommer och har ökat) ligger brottet ändå kvar i statistiken som ett illegalt brott mot de stora rovdjuren.

Det är ännu värre faktiskt. Förra året antogs en lag om att blott planering av ett illegalt brott gällande de stora rovdjuren ska vara åtalbart. Och trots frågor har det inte uttalats vad som avses. Nästa steg blir väl att åtala människorna i Sverige för drömmar. Usch vilket land vi lever i!

Propagandaorgan är bl.a. WWF, SNF, SRF och Studiefrämjandet.
Bidragande till denna oordning är SRF och tjänstemän på Naturvårdsverkets rovdjursavdelning med lierade likasinnade inom WWF och SNF. Under fjolåret fick vi en ny betald informationsspridare, Studiefrämjandet. De sålde sitt goda renommé och iklädde sig rollen som nyttig idiot under propagandans mantel.

Här kan läsas ett utmärkt exempel på hur lögner förmedlas till våra barn.

Och här fantasiförmedlas det hej vilt och jägarkåren smutskastas. Ska staten bekosta fantasifoster?

 

Epilog.
Så, vad tycker ni, har vi anledning att yvas? Ska svenska makthavare fortsätta kritisera andra utan att bry sig om bry sig om vårt eget hus?

Rekommenderas.
PS! Den som vill veta fakta om vargen rekommenderas den bästa korrekta webbsidan som finns, Vargfakta.  Staten har sina egna men de sprider medvetet vinklad, styrd och falsk information, det är propagandan. Det finns belagt i skrift att anledningen till informationen är att få svenska folket att acceptera varg. Hur ska det gå till om man inte framställer den som viktig och god? Vargfakta å andra sidan drivs i huvudsak ideellt med små privata stöd. Staten stöder endast den information om rovdjuren som framställer rovdjuren i positiv dager. DS.

13 tankar om “Svenska Rovdjursföreningen SRF.

 1. Michael Ericson skriver:

  Bra skrivet. Inom dessa myndigheter och propagandaorgan har man valt att använda sig av ”utvalda” fakta, från ”utvalda” forskare, och sedan av detta snickrat ihop nåt som helt okritiserat får gälla som sanningar.

 2. Mats Persson skriver:

  Det bästa jag läst på länge……………Torparanalysen!

 3. […] gapar om att vi inte får röra vargen. Människor som på konstiga vägar gjort sig själva till remissinstanser i rovdjurspolitiken, och ogenerat, med i många fall jakt-och jägarhat som främsta drivmedel, […]

 4. Inga Magnusson skriver:

  Detta stämmer tyvärr. Det här är så dåligt med allt statligt understöd till propagandaapparaten runt varg. Men nu verkar opinionen ändå svänga i takt med att vargreviren invaderar trädgårdar, sandlådor, svampskogar, beteshagar och jaktmarker för allt fler. Det kommer att bli svårare och svårare att slå blå dunster i ögonen på människor som faktiskt har egna erfarenheter av att leva med varg. De erfarenheterna går inte att ”informera” bort genom att upprepa statliga propagandafloskler. Motståndet mot varg i Sverige blir allt bättre och synligare och allt svårare att negligera. 65 % mot frilevande varg i Sverige enligt Expressens webenkät, Naturdemokraterna bildat och stöds enligt webenkät med 16 % av de svarande om jag minns rätt, i så fall räcker det till en plats i riksdagen. Flera websidor är igång och Vargfakta är en pärla. Den riksomfattande motståndsdagen 24 mars ser jag fram emot och hoppas att den blir en succé. Vi åker i alla fall till Mynttorget eftersom vi ändå är i Stockholm. Det rör sig ändå framåt i opinionen även om regeringen och media ständigt är på väg bakåt.

 5. Bo Karlsson skriver:

  En alldeles utmärkt illustration och beskrivning av hur en demokratur fungerar.

 6. Mats skriver:

  Tack för den lysande sammanställningen.

 7. […] Här kan ni läsa en beskrivning av SRF.  […]

 8. […] SRF är ett underorgan, opinionsbildare och remissinstans till Naturvårdsverket i rovdjursfrågor med blott ca. 4000 medlemmar. De tar alltid ton när det gäller varg och jägare. Läs mer relevanta uppgifter om dem här.  […]

 9. […] och Rovdjursföreningen har lindat Sveriges beslutsfattare runt sina fingrar, men så är de också […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: