Senaste tiden har mycket hänt i rovdjursfrågan.

Naturvårdsverket stöder extremister.

Vi fick veta att Naturvårdsverket stöder extremister med en främmande verklighetsuppfattning som direkt missgynnar boende på landet.  Där fick vi svart på vitt vilka åsikter som råder på vårt statliga verk som dessvärre också har föreskriftsrätt. De anser att  denna förening som har stora planer att återinföra olika arter runt om i världen ska få sin vilja genomförd. Man kan undra om berörd lokalbefolknings åsikter vägs över huvud taget. Att chefsekonomen på svenskt Näringsliv, Stefan Fölster, uttalar sig i jakt- och rovdjursfrågor (okunnig och utan erfarenhet i ämnet) är ju endast pinsamt för svensk näringsliv. Men inte stärker det tilltron till Svenskt Näringsliv och Stefan Fölster.

Rovdjurspolitiken är djurplågeri.

Den gulröda vargbastarden utsätts för kontinuerligt djurplågeri, hon ska flyttas igen.  Vi har en förening i landet som heter djurskyddet och där sitter f.d. överåklagare Sven-Erik Alhem. Man kan tro att de värnar alla arter djur, men så är det inte, de är vargfrälsta, läs här inställningen och visad empati.

Den gulröda ”vargtiken” är inte genetiskt viktig, hon är inte rasren.

Denna varg säger rovdjursförvaltningen är viktig, hos anses ha rätt gener, men andra säger bestämt att hon är en hund eller en bastard. På denna sida finns ännu en artikel i samma fråga.

Svenska Naturskyddsföreningen styrs av vargfrälsta dikatorer.

Vi har också blivit vittne till att en tidigare aktad förening, Svenska Naturskyddsföreningen med säte i Stockholm, avlägsnar sig från sina medlemmar och dikterar ordningen som den värsta diktatur.  Efter denna öppna kritik slår topparna i SNF ifrån sig.  Men Gotlands länsordförande är inte sen att kommentera.  Här ser vi ett typexempel på en diktatur, Tig, håll med eller så blir det repressalier. Och sota för kritiken fick Annika Jörnemark göra, hennes make blev uppsagd från sitt arbete på Lilla Karlsö. Vi alla vet ju vad Naturskyddsföreningen (Styret i Stockholm) har närmast sitt hjärta. Nästan alla framträdanden i radio, TV och pressen från SNF handlar om ett fanatiskt försvar av varg, i alla lägen. Andra saker såsom tidigare angelägenheter och länsförbunden hamnar i skymundan. Jag har själv varit medlem i SNF men lämnade den när jag fick klart för mig deras oresonliga åsikt i rovdjursfrågan.

Naturvårdsverket vill gå under jorden.

Nya skrämmande fakta om rovdjursförvaltningen kan vi läsa här.  Med föreskriftsrätten i bagaget vill nu tydligen NVV agera helt i det dolda.

Framtiden?

Det relevant att undra om detta blir framtiden här i Sverige.

Ett är tämligen säkert, det mesta har ändrats med internet. Gamla strukturer kommer att mycket snart se helt annorlunda ut. Makten kan inte längre arbeta i det tysta och vilseleda befolkningen. Fakta och nyheter når befolkningen samtidigt som makthavarna. Men det är ju under förutsättning att internet och informationsutbytet fortsätter att vara var mans egendom. Det är inte alls säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: