Hata och röva från andra – är det samhällets anda?

Ann Dahlerus, generalsekreterare i SRF (tänk att en liten vargkramarförening med blott några tusen medlemmar håller sig med personer med sådana titlar, det lyser hybris lång väg), anklagade i ett inlägg i VLT den 26 januari Länsstyrelsen i Västmanland för att ha fattat ett dåligt underbyggt skyddsjakts beslut.

Det besvarade  Landshövding Ingemar Skogö med: Beslut om skyddsjakt på varg bygger på lagar och regler som riksdagen har slagit fast

Ann Dahlerus kom åter i VLT 2012-02-10:  Jakt ska vara den absolut sista utvägen.

 ÅKE SKOGEVALLS GENMÄLE.

Hata och röva från andra – är det samhällets anda

– myndigheternas sätt att införa marknadstänkande och konkurrens?

Om politikerna verkligen har beslutat att svensk kulturbygd med småbruk ska ersättas av vildmarksreservat så borde det ha gjorts öppet, med skälig omställningshjäp! – i ett demokratiskt samhälle. Som politiken förts luktar det dold agenda lång väg. Läs om Europas ”Förvildande” pådrivet av näringslivstoppar och vildmarksentusiaster, understött av WWF och Svenska Postkodlotteriet.

Svenska djurhållare och småbrukare i vargbältet kommer inte att lösas ut, de får välja att sälja och flytta till stan eller bli vildmarksbor som ”native guides and outfitters” till välbeställda låtsasjägare. 

Rovdjursföreningen är inte att lita på.

Rovdjursföreningen, djurrättsaktivister och jägarhatare dominerar svensk rovdjursdebatt och agerar ”nyttiga idioter” åt särintressen inom Sveriges och EUs förvaltning. Rikligt med miljoner har gått till riktad information för att ”skapa acceptans för de stora rovdjuren”. Aktivister gör propaganda för rovdjur, men vad värre är, är att de ägnar sig åt trakasserier som kan övergå i hat och förtal mot jägare och småbrukare som begär hjälp mot rovdjursproblemen.
När omfattande insatser gjorts för att följa råden om skydd mot vargangrepp, men inte fungerar, ska skyddsjakt tillämpas, men då klandras ständigt djurhållaren för ena eller andra bristen av aktivisterna. Rovdjursföreningens regionansvarige har t.ex. ”smyginspekterat” stängseluppsättning och -spänning, anklagar djurhållarna för att ”avsiktligt sänkt denna för att möjliggöra för varg att angripa fårbesättningen”. Referens: Vargfakta120210 Svenska Rovdjursföreningens regionsanvarige polisanmäld

Förr framhöll Rovdjursföreningen att det är bättre med skyddsjakt än licensjakt. Nu när det tillämpas gör man allt för att förhindra även skyddsjakt.

En tröst i artikeln av Ann Dahlerus är att argumentationen uppenbarar allt mer av den fundamentalism och förvrängningar som genomsyrar föreningens agerande.

Myndigheterna manipulerar lagarna.

En liten utvikning om särintressen inom myndigheterna.
Tjänstemännens särintressen (i samklang med rovdjursforskare och engagerade naturskribenter) har lyckats lotsa rovdjursdyrkan fram till en svensk rovdjurslag som inte tillkommit enligt EU:s Konvention om biologisk mångfald. Man har istället valt ut ett fåtal paragrafer ur konventionerna, utan att ta helhetsansvar eller ens beakta påbjudna hänsyn för utvalda rehabiliteringsprojekt.

Skicklig byråkratisk manipulation har presterats genom marknadsföring av idéer, påverkan på lagstiftning som eliminerar gamla lagar om rätten att skydda sig och sin egendom, eliminering av statens skadeståndsansvar för människor som björnskadas, distribution av forskningsmedel som tas från de misstänkliggjorda jägarnas licensavgifter med mera.

Detta tjänstemannabeteende borde rätteligen granskas av JK, det stinker intressejäv, okunskap eller blundande för etiska krav, bl.a. att beakta konsekvenserna av sina forskningsprojekt på det redan tidigare utrotningshotade fäbodbruket. Man har inte ens gjort en konsekvensutredning, trots att konsekvenserna är uppenbart katastrofala för flera (minoritets)grupper i dagens läge. Det närmar sig förtryck av folkgrupp.

Marknadsorienterad eller ”politiskt korrekt” forskning? Knappast samhällsansvarig!

Kalla den inte för fri forskning, när kritik och alternativ forskning undertrycks!

Åke Skogevall
Västerås

One thought on “Hata och röva från andra – är det samhällets anda?

  1. Mats Persson skriver:

    Bra skrivet Åke! Man kan nog säga att SRF-medlemmarna är rovdjuren på toppen av pyramiden. Resten, vi andra i befolkningen, ligger ett eller två lager längre ner i pyramiden.
    Hälsningar…………… Torparanalysen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: