Vargkulan.

En strålande lösning på vargeländet.

I min text om Biologisk mångfald skrev jag om människan kunskaper om vargen. Därför var det passande att idag få se en mer seriös lösning på facebook som Anette har lagt ut, tack Anette.

Här finns chansen och möjligheten att slå flera flugor i samma smäll. Byggandet av sådana anläggningar på flera platser runt om i landet löser nämligen flera problem samtidigt. Vargproblemet löses, arbetslösheten för unga kan påverkas positivt, kostsamma transporter av självdöda djur till destruktionsanläggningar från djuruppfödare elimineras samt inte minst tillfredsställer det vargkramarnas önskemål om varg i landet som kan beskådas och lyssnas till utan stora praktiska problem.

Anläggningarna bör vara självfinansierade genom besöksavgifter. Någon trätunnel med fångstgrop behöver inte byggas, vargarna ska få vara kvar på plats för beskådning av de som vill se dessa skadedjur. De matas med självdöda djur och besökare kan köpa pellets som de själva får kasta ner i gropen. Med modern maskinpark är uppförandet av sådana anläggningar inga stora problem eller kostnader. Det blir ett lyft för entreprenadbranschen och får räknas som infrastrukturkostnader.

Snacka inte om att det saknas kunskaper om vargen.

Upplysningstavlor kan spikas upp och låta berätta att under ca. 50 år under slutet av 1900- och början av 2000 talet fördes en idiotisk rovdjurspolitik i landet av individer som trotsade varningar om historiska felsteg och ansåg dessa skadedjur skulle löpa fritt i naturen. Till slut segrade dock  förnuftet  när rovdjurens skadeverkningar blev allmänt kända varför dessa vargkulor uppfördes runt om i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: