Biologisk mångfald igen.

Senaste dygnet har det kablats ut en nyhet över medierna. FN har redan den hårt kritiserade, och bevisade sakförfalskaren IPPC FN:s klimatpanel, men nu har det skapats en ny med liknande uppdrag. Det har bildats en panel under mottot att öka den biologiska mångfalden.

Fantasifulla skapelser.

Jojo, det rinner på, det skapas jobb för teoretiker eller ska vi ta i rejält och säga ekosofer. Även om de finns de som med stöd av fakta påstår att IPPC går längre än vad som kan vetenskapligt bevisas ställt utom allt rimligt tvivel, gäller det i ännu högre grad om de börjar orera om biologisk mångfald. Jag har redan skrivit lite om begreppet här https://rovdjurspolitik.wordpress.com/2012/04/22/biologisk-mangfald/  och pekat på att fakta är att biologisk mångfald inte betyder att något blir bättre. Det krävs faktiskt insikter och kunskaper för att förstå.

Gemensamt.

Det som gäller IPPC:s uppdrag, att värna jordens klimat, gäller också Biologisk Mångfald. Ekosoferna, eller omedvetet påverkade politiker som gläds över att få arbeta med internationella kontakter, väljer orden med omsorg. Att värna om och peka på att vi måste värna jordens klimat låter ju bra, det ställer de flesta upp på. Allra snabbast torde vara politikerna i sin önskan om ökat röstetal. Ord och formuleringar som t.ex. färgglad, ökad växtlighet, samarbete över gränser, hälsosam, räddade liv, minska dödligheten, jämlikhet, större ansvar, lika rättigheter, öppenhet, och biologisk mångfald med mängder av andra liknande ord har en POSITIV klang som de flesta direkt anammar och stöder. Därför har det varit lätt att enas om att bilda FN:s klimatpanel och nu alltså även en om Biologisk mångfald. Vad vi inte förstår är att detta utnyttjas av krafter med andra intressen och övertygelser, allt ifrån egenintressen av ekonomisk natur eller helt enkelt maktbegär. Skapelsen av dessa FN- organ liksom Bernkonventionen och EU:s Art- och habitatdirektiv har tillkommit med hjälp av POSITIVA FORMULERINGAR. Och dessa har sedan snabbt gjort till målsättningar av aningslösa politiker.

Rovdjurspolitiken.

Särskilt tydligt är det i frågan om rovdjurspolitiken, politikerna har lurats av ekosofer som nästlat sig in som tjänstemän i maktens korridorer här och där, både på myndigheter och i regeringskansliet. Följ pengarna så ser du korruptionen, var det en insiktsfull person som sa. Och gör gärna det när det gäller hanteringen av de stora rovdjuren. En ökande kostnad för staten utan positiva konsekvenser men med ökande antal meningslösa arbeten utan positiva skattekonsekvenser är resultatet. Vilken sansad person som helst reagerar för sådant. Hur kan politikerna fortsätta göra det? Tja, med ironi på tungan, de får de banne mig svara på själva.

Ställt utom allt tvivel.

Människan överger den biologiska mångfalden och urbaniseras, oftast frivilligt.

Det fullständigt galna och ologiska. 

De cyniker som formulerat rovdjurspropagandan sprider budskapet att toppredatorerna spelar viktiga roller i det ekologiska systemet. Budskapet är inte bara fel när det såväl saknar vetenskapligt stöd, som att vi faktiskt har facit som säger motsatsen. Det riktigt galna, och fullständigt ologiska, är att av de toppredatorer som nämns (i Sverige), björn, varg, järv och lo, utelämnas människan. Av vilka orsaker ska inte människan få spela sin ekologiska roll?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: