Rovdjuren skrämmer folk, tidningsfolk!

Här nedan vill jag visa ett förslag till en insändare jag sände in till ÖstersundsPosten i Östersund, en av länets 2 tidningar (med stort samarbete varav den andra LT uppbär maximalt presstöd. Undra om det gagnar även ÖP och hur förhindras det?) Nog om det. Så här lyder alltså texten jag sände in för ca. ett halvår sedan. Nej, inte passade det som insändare, texten är tydligen för vågad. Men det är klart, centern har ju fortfarande sitt att säga till om vad gäller ÖP:s ”åsikter”. Och det är ju tyvärr centerministrar som styr det murkna skeppet som vi kan kalla dagens rovdjurspolitik. Passande är att påminna om vad Eskil Erlandsson sade när Svenljungagruppen fick träffa honom: ”Vi måste göra som EU säger, annars får vi inte bestämma själva”. Så texten:

Förbered er Jämtar.

Naturvårdsverket har planer på att fylla landskapet med varg. Samernas föreslås inhägna renens kalvningsland. Inom vinterbetesområdena ska dock vargrevir tillåtas, det betyder vargar i mängd över hela länet. Men inte nog med det, Naturvårdsverket har även ifrågasatt om uppfödning av får ska tillåtas i landet. Det har de gjort därför att vargen dödar får på löpande band i Mellansveriges vargtrakter. Just det, så bortom allt förnuft resonerar Naturvårdsverkets tjänstemän, de anser vargen viktigare än människan.

Vi står ansikte mot ansikte inför en hemsk sjukdom. Rävens dvärgbandmask är hittad utanför Borlänge. Trots ett flertal myndigheter som värnar folkhälsan har ingen information gått ut som tydliggjort detta för svenska folket. Anledning är antagligen att vargen spelar en nyckelroll och det skadedjuret behandlas av någon oförklarlig anledning som helig, därför tystas allt ner. Sök på rävens dvärgbandmask!

Nyligen har varg förföljt barn i samhällen, tagit hundar och höns inne i samhällen och t.o.m. varit uppe på en altan i Venjan utanför Mora. Det fick mig att fundera till, nu börjar jag ana vad som menas med samexistens med vargen (ett uttalat mål för regeringen).

Jag börjar förstå våra myndigheter. Det är vargen som ska lära sig samexistera med oss. Då måste vi självklart bjuda till, vi är ju djurvänner. Jag föreslår därför att vi ställer altandörren på glänt. Nu när vargen visat verkligt intresse av att lära känna oss måste de få komma in i köket och vardagsrummet också, först då kanske de lär sig förstå hur vi lever. Vi hjälper dem på traven genom att skruva ner radion och stänga stereon. Ge dem en ärlig chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: