BILLIG, till HÖGA KOSTNADER.

Synar vi rovdjurspolitiken från ett samhällsperspektiv ser den inte berömvärd ut. Återinförseln av de stora rovdjuren, med vargen i spetsen, har från första stund inneburit negativa konsekvenser. Vargens blotta närvaro ger inte ökat stöd för politiken. Motsatsen gäller, därför tvingas Naturvårdsverket bedriva propaganda för att ”lära människorna” (ÅSIKTSSTYRNING) att vargen är bra och nödvändig. Det går som sagt på tvärs med erfarenheterna mänskligheten dragit sedan urminnes tider där urbana och lättlurade individer går i fällan, tyvärr. Nu verkar rovdjursfrågan styras av fundamentalister med ekosofiska idéer i eller allt oftare ekofascimen som grund. Det är svårt att förstå hur det kunnat bli så här, stora kostnader till ingen nytta och utan vinnare, men det är rovdjurspolitiken i ett nötskal.

Nu eldas skjutbanor och människor frihetsberövas pga. en lag om förberedelse till brott. Polisen kan inte tydligt specificera vad som konkret är förbjudet. Det öppnar för godtycke för åklagare och domstolar och borde inte få förekomma i en rättsstat. I Härjedalen utspelas nu ett drama med flera inblandade som antingen är skyldiga eller inte. Hur det än är med den saken måste händelsen föras på kontot negativa konsekvenser av rovdjurspolitiken. Det måste även den ökade polariseringen mellan stad och land, mellan olika befolkningsgrupper samt inte minst den förlorade respekten för stat, länsstyrelse, polis, myndigheter samt regering och riksdag. I Sverige idag har vi en politikerkår där samtliga riksdagspartier är så politiskt korrekta och överens, att ingen törs ta i de svåra frågorna. Det är bedrövligt.

Vi har alltså en svag, irrationell, orättfärdig, ovetenskaplig, inkonsekvent, inhuman och dålig rovdjurspolitik, vilket är detsamma som BILLIG.

Den medför också en mängd oönskade och allvarliga negativa konsekvenser för samhället, vilket är detsamma som HÖGA KOSTNADER

One thought on “BILLIG, till HÖGA KOSTNADER.

  1. DagL skriver:

    Försökte räkna ut kostnaden för varg på mitt sätt (som nog jägare tycker är för lågt). Det blev en halv miljon per varg och år.
    http://vargdag.wordpress.com/2012/05/14/kostnad-for-varg/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: