Hatbrotten i Malmö fördöms kraftigt, med all rätt.

Vi i Sverige tolererar inte övergrepp på minoriteter. Det hör inte hemma i en modern välfärdsstat.

Otroligt.

Mot den bakgrunden är det inte mindre än häpnadsväckande att hetsjakten på jägare och djuruppfödare får pågå utan att någon reagerar. Medierna är tysta, politikerna är tysta, människorättrörelser är tysta och inte ens kyrkan har sagt något.

För jägare gäller andra regler.

Jägare kan frihetsberövas, husransakan genomföras och ägodelar beslagtas på lösa eller helt obefintliga grunder. En lag har införts som gör förberedelse för jakt på något av de stora rovdjuren förbjudet, UTAN att specificera vad som menas konkret. Det är så nära tankeförbud man kan komma. Läs om det aktuella fallet om de 5 jägarna i Härjedalen som satt häktade i 17 dygn men åklagaren tvingades släppa dem i brist på konkreta bevis. Läs mer här,  och här.  Den enda pålitliga informationssidan om vargar Vargfakta.se skrev om händelsen här.

Svartmålning, fördömanden och dödshot.

I tidningsartiklar om rovdjuren är det också tydligen legitimt att ifrågasätta jägarna och samer och i kommentarer till sådana artiklar förekommer uttryck som: Jägare bör skjutas, läs här om ett exempel.  De utmålas som de sämsta av alla människor, men ingen reagerar.

Skaparen av hatet.

Ansvarig myndighet för rovdjursfrågan är Naturvårdsverket. Tidigare chefer på NVV: rovdjursavdelning har mest troligt själva skapat SRF, Svenska Rovdjursföreningen, som också tilldelats remissinstans i frågor om rovdjuren trots endast några tusen medlemmar och med tidigare chefer på olika förtroendeposter. De håller sig med en generalsekreterare och denna vill tysta debatten, hon vill att människor ska tänka rätt, dvs. som hon själv. Läs om dessa diktaturfasoner här.  Jag har själv tidigare skrivit lite om SRF, läs här.

En modern häxjakt.

Vad vi ser som alla blundar inför är inte mindre än en modern häxjakt, en förföljelse av mängder människor som bär på en av mänsklighetens grundkaraktärer, att jaga och finna föda. En häxjakt på en minoritet idag på 2000-talet. Hur långt bort från anständig humanism är rovdjursfundamentalisterna på Naturvårdsverket beredda att gå i sin absurda önskan att fylla landet med oönskade skadedjur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: