Rovdjur viktigare än barn och cancer?

På lördag kväll satt jag och tittade på Körslaget på TV 4. Som ni vet så avbryts sändningen med dessa jäkla reklaminslag. Ett av dem handlade om hjärnskadade barn i samband med födseln. Det slutade naturligtvis med en önskan om att vi ska hjälpa till at stödja hjärnforskningen för barnen. Nåväl, det fick mig att minnas ännu flera tiggerier till forskning på liknande berörande tema. Det handlar om leukemi och andra cancerformer, också ämnen som berör oss alla, för att inte nämna alla övriga frågor som barnfattigdom, svält i Afrika, jordbävningsdrabbade m.fl. angelägna frågor som behöver pengar. Men vi tillhör ju redan idag ett av världens mest bidragsgivande länder till liknande godhjärtade ändamål via statskassan. Staten hanterar dessa frågor åt oss på ett fullt godkänt sätt redan, varför ska vi behöva utpekas och få dåligt samvete via TV-n? Tanken har slagit mig många gånger tidigare, varför måste det då tiggas om sådant, de får väl redan medel av samhället?

Men rovdjuren har det bra ställt.

Men då såg jag jämförelsen med rovdjuren. Där behövs ingen TV-reklam om mer pengar, rovdjursförvaltningen får de pengar de önskar. Hur kan det komma sig? Anser vår regering och riksdag att rovdjur är viktigare än hjärnsjuka barn, cancerdrabbade unga, svältande barn i Afrika och hemlösa jordbävningsoffer på alla andra ställen?

WWF och SNF hanterar statskassan.

Jag tror det handlar om effektiv lobbying. WWF och SNF är mycket framgångsrika på det området, de riktar sig direkt till dem som bestämmer. De har antagligen sina trogna anhängare inte bara som tjänstemän på Miljödepartementet utan även på Finansdepartementet. För brist på pengar lider rovdjursförvaltarna inte av, det ser vi på insatserna. Samtidigt måste det tiggas i TV på lördagskväll i mycket mer angelägna frågor, vilket samhälle vi lever i. Anders Borgs ord om att hålla koll på ekonomin klingar falskt.

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: