Vem bestämmer att SR ska sända positiva program om vargar?

Med anledning av att P3 Verkligheten sände ett program häromdagen om hatet i rovdjursdebatten skrev jag följande rader och skickade dem, när de så önskade. Här hittar du programmet, http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/178090?programid=3052

Programmets avsikt är oklart, men är detta SR: s svar på anmälningar så är det bedrövligt. Är detta också Radionämndens syn på saken?

Hej.

SR P 3 uppmanar till att höra av sig per e-post angående programmet Verkligheten som handlade om hot i debatten om rovdjuren, särskilt vargen. Jag tar er på orden.

Programmet var ett misslyckande. Efter anmälningar, borde väl programmet handlat om hur SR kunde sända ett program med en ”sångare” som dels berättar om lagbrott genom att spåra varg och dels sjunger om att döda jägare, utan att låta de utpekade komma till tals eller spegla den andra sidan av myntet.

Det är alltså 2 parter, SR och de utpekade, jägarna det borde handla om. Vad har representanterna från SNF, SRF och Wolf Association Sweden där å göra?

Inte ett ord i programmet om SR brustit i sitt journalistiska uppdrag, inte ett ord.

Programledaren verkar ha fått ett uppdrag att vinkla programmet till något helt annat. Programledaren visar f.ö. på fullständig okunskap i frågan, man bör ha kunnat ställa högre krav i ett program med titeln verkligheten.

Det är nämligen så att naturskyddsföreningen, SNF, är grundare av Projekt Varg, med avsikt att återintroducera vargen i landet, till vilket pris som helst som det verkar. Här kan intresserade ta del av dokument som styrker detta, skrivna för 40 år sedan, https://rovdjurspolitik.wordpress.com/2013/02/23/sa-gick-det-till-nar-vargen-aterkom-till-skandinavien/ Den andre deltagaren, Ann Dahlerus, representerade SRF, ett myndighetsskapat opinionsorgan för samma ändamål. Här finns min beskrivning av denna förening, https://rovdjurspolitik.wordpress.com/2012/01/16/svenska-rovdjursforeningen-srf/ Den tredje föreningen från betraktarsidan är endast en i raden av föreningar som dyrkar vargen till varje pris. En kort men mer korrekt bild av vad handlar om kan ses här, http://michaelericson.wordpress.com/2013/04/07/kansliga-varnare-tittas/

Observera alltså att idén att fylla landet med varg inte skett i demokratisk ordning utan är ett särintresses önskemål som lyckats tack vare effektiv lobbying, inte ett ord om detta.

De drabbade, orsaken till kritiken av politiken och förleddas hot, talades det tyst om programmet igenom. För ett program med titeln Verkligheten bör det vara underbetyg. Vem inom SR säger emot?

Sanningen är väl snarare den, som målsättningen från 1973 visar, att SR är en nyttig idiot i rovdjurspropagandan.

Mvh

Kenneth Erikson
Kälarne

Följande kan tilläggas till programmets vargdebatt.

Daniel Ligne, Jägarförbundet, föreslog att träffas för samtal parterna emellan. Jag delar inte denna idé. Mina argument är följande:

Varför diskutera med parter som är orsaken till den ohållbara situation som nu råder?

I programmet säger betraktarna att jägarna måste ändra sig för vargen hör till landets djurliv. Det är meningslöst att diskutera med dessa verklighetsfrånvända fundamentalister. Ska vargen vara här bland folk och fä, ska även polio och tbc få frodas!

Betraktarna är inte sakägare, de berörs inte konkret hur det än blir, de bara tycker.

Jägare, djuruppfödare, tamdjursägare, biodlare, skogsägare och arbetare, kustfiskare, ja de flesta på glesbygden, har ingen anledning att kompromissa med människor som saknar kunskap och som fullständigt struntar i konsekvenserna för sina drömmars önskemål. De saknar förmåga till ödmjukhet och empati och är ingen part man ska fundera på samarbete med.

Taggad , , , , ,

6 tankar om “Vem bestämmer att SR ska sända positiva program om vargar?

 1. Johan Börje Falk skriver:

  Bra rutet Kenneth ! Man förhandlar inte med gangsters !

  • Kenneth Erikson skriver:

   Tack Johan Börje Falk.

   Men gansgsters är väl ändå att ta i. Mycket märkliga människor är det, det håller jag med om. De anser sig veta bättre än andra och hyllar kanske det värsta skadedjuret som en gud, före sin medmänniskor. Så visst kan man i varje fall undra över hur det står till. Så långt vill jag sträcka mig.

   Mvh
   KE

   • Johan Börje Falk skriver:

    Tja, blir det mer rättvisande om man åtminstone benämner dem ”fauna-
    gangsters” då….för det kan man väl med rätta kalla dem som kanske en
    gång satte ut varg olagligt, så den här cirkusen fick fart…”Faunakriminalitet”
    tror jag norrmannen Lars Toverud (mannen bakom filmen ”Ulvemysteriet bla.)
    kallade det hela, och jag ger mig f-n på att ovanstående organisationer i alla
    fall inte hade något emot att det genomfördes, om det nu visar sig att det var
    så det gick till, när vargen ”återuppstod”.

   • Kenneth Erikson skriver:

    Ja det gödkänner jag.

    Mvh
    KE

 2. Michael Ericson skriver:

  Kan det vara den politiska korrektheten som spökar här. Miljö-och rovdjursfanatikerna har drivit sin agenda så framgångsrikt, att mediernas yttrandefrihet hamnat i skuggan av den politiska korrektheten. Den lär inte vara PK i Sverige idag, att låta enbart jägare uttala sig.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Michael.

   Jag tror att vargdyrkarna håller på att få kalla fötter. De har trott att spåret framåt är helt och säkert och nu när det visar sig att motståndet är stor och utbrett vet de inte hur de ska reagera. De kommer troligen att fortsätta som om ingenting har hänt, men de kommer också att få sin överraskning när vi beslår dem för olagligheter och när de inte längre kan svara på relevanta frågor. Om det är någon som iklätt sig GUDS roll så är det dessa fundamentalister som lurat svenska staten på pengar och en idiotiskt idé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: