Ingen behöver vargen!

Vad ska vi med varg till, när vi har avlat fram något så mycket bättre?

Ett djur full av kärlek till oss 1

Bild 1. Hunden som ger allt för sin husse och matte.

Som vi föder upp, de byter tänder 2

Bild 2. Vi får dem som små och följer deras utveckling, här får tiken nya tänder.

Vi vårdar dem vid skador 3

Bild 3. Vi sköter om dem bäst vi kan, skadar de sig får de vård.

So vi tränar sommar 4

Bild 4. För deras bästa tränar vi dem på sommaren.

som vinter 5

Bild 5. liksom vintertid.

Blir det som i tidningen blir det bar 7

Bild 6. Blir det som i tidningen kan vi släppa ut dem även i mörkret för kvällspinken. Äldre hundar kan få bo inne och de vill in där de hör hemma och till dem de älskar.

Hundägare av andra raser må ursäkta men ingen annan svensk hundras än Jämthunden påminner till storlek och färg så mycket som vargen. Den är avlad för att fungera tillsammans med oss och hjälpa till med viktiga överlevnadsfaktorer. Jag har även erfarenhet av andra hundar och det jag skrivit ovan gäller många andra raser också.

Mvh
KE

3 thoughts on “Ingen behöver vargen!

 1. ...Otur när jag tänkeer.... skriver:

  Håller dessa argument?
  Jag håller i alla fall me’ dig Kenneth!
  Är det någon som kunnat argumentera för, varför vi ska ha varg i massor?
  Eller bara ens ett fåtal,
  i så fall till vilken nytta?
  Jag ser ingen, fördel dvs…

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej, Otur när du tänkeer!

   Ja, argumenten borde räcka, men som bekant styrs vi av fundamentalister som inte har förmågan att göra kloka bedömningar.

   Nej, några bra argument för varg finns inte, däremot massor av dåliga. Du har väl hört, de var här först, de är så vackra, de är så intelligenta, de behövs i vår natur, de fyller en viktig funktion? Samtliga är felaktiga eller naiva och tyder på en okunskap och obefintlig koppling till naturen och det vilda.

   De som startade dessa dumheter för dryga 40 år sedan har mycket på sina samveten, men det finns en förklaring. De som ivrar och administrerar politiken idag saknar också koppling och kunskap om hur det är att leva i och med naturen, men de är dessutom troende. De tror på den ekosofiska läran där antalet människor ska minska, därför hyllas rovdjuren som definitivt försämrar levnadsförutsättningarna för de som lever mest korrekt, dvs. vi som bor, arbetar, producerar mat och lever i naturen. Att denna irrlära fått sådan spridning är ett exempel på hur snett det kan gå när man släpper makten till eko – terrorister, som använder sig av falsk propaganda för egen vinnings skull. På köpet har de splittrat landet mellan land och stad, orsakat hat människor emellan, skapat en flod av pengar ut från statskassan och gjort frågan till en politisk långbänk och surdeg som ingen vill ta i.

   Föresten, jag ska ändra rubriken till, Ingen behöver vargen. Det är den mest korrekta beskrivningen. De skriftlärde har misslyckats att visa att vargen behövs. Det vet också seriösa biologer, naturen fungerar nämligen inte så. Ingen art finns till för att gagna någon annan. Allt som finns och har funnits har gjort det av egen kraft och i eget intresse om förutsättningar funnits och de klarat konkurrensen. Vi andra har vetat detta hela tiden, men de som bestämmer över rovdjuren idag lyssnar inte. De är av typen som hellre kör eget race och sedan får utvecklingen visa hur fel de hade, de gör sig själva otjänster. Vad gott har de gjort? Vad fyller de för funktion? Vem gagnar de utom sig själva?

   Mvh
   KE

 2. Michael Ericson skriver:

  Kan bara hålla med. Vad jag kan förstå så har vi inget trängande behov av varg i Sverige. Trevliga bilder förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: