Stråtrövare på väg mot nya djur att döda.

Ja är inte detta en bra bild över utvecklingen så säg.

pack-25

Kom och se mördarvargarna!

Nej, den säljande reklamen törs inte Kolmården föra, även om det troligen skulle vara ett säljande koncept. Så fullständigt har det spårat ur, människor är lättlurade och har nu efter att ha matats med falsk rovdjursinformation i 4 decennier fått en tro att vargar är bra för att de dödar andra. Nu hyllas våldet, skadedjur som äter våra köttdjur och matvilt levande dyrkas som gudar.

Hur blir det egentligen med utredningen om vem som bar ansvaret för att djurskötaren miste livet?

Idén att släppa in människor för att visa att vargarna är ofarliga har visst övergivits, varför då måste man fråga. Stämde det inte med verkligheten eller törs inte ansvariga offra fler? För en sak bör stå helt klart. De ansvariga visste redan före tragedin mycket väl att det innebar risker att släppa in människor i varghägnet. Incidenter hade inträffat redan tidigare, dödsfall hade inträffat i varghägn – djurparker utomlands och varningar hade framförts. Ingen lyssnade, vem var det, eller vilka var de, som chansade med människoliv på Kolmården. Hur som helst, vargarna finns kvar på Kolmården- mördarvargarna.

Ska ansvariga slippa ansvaret för dumheterna?

Det råder ingen tvekan, de ansvariga är hela rovdjursförvaltningen, dvs. Naturvårdsverket. De har nämligen anslagit pengar i syftet att visa svenska folket att vargar är ofarliga och därför försöka åstadkomma en acceptans för vargar i landet. Men naturligtvis finns ansvariga personer, både på Kolmården och på NVV, peka ut dem! De efterlevande till den dödade mamman bör få en förklaring och upprättelse.

Här kan vi se resultatet av politiken, vem gläds och gynnas om inte ett skadedjur.

Detta är vardagen för människor som inte delar ert liv på planlagd yta. De står däremot för produktionen av mat till er alla. Skam för det land som inte håller sig med en jordbrukssektor som försörjer den egna befolkningen. Alternativet är att utnyttja människor som blir sämre betalda och som kanske på köpet själv får svälta. Slavdrift är priset av att inte ha egen matproduktion.

Håller politikerna på att vakna?

Samma politiker i samma parti hanterar dessa 2 frågor som lamslår landsbygden. Men här väcks frågor av andra, http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/stoppa-stodet-till-vindkraften_8101934.svd
Kan vi hoppas på att snart även någon tar upp övergreppet med rovdjuren? Vad befolkningen i landet som berörs tycker, det skiter vår regering och riksdag i.

Rödluvan och vargen.

Med tiden och vargens tillväxt och beteende ser vi att sagan om rödluvan har fog för sig. Ett farligt falskt djur där rovdjursförvaltningens ansvariga använt rödluvan som verktyg för att beskriva en myt får själva på nöten när myten visar sig stämma. Kolmården är ett utmärkt exempel på detta. Men pratar vi myter finns det fler. Vi har ju det politiskt korrekta, PK, som anses styra Sveriges debatt idag. Under detta finns mängder av områden vi kan ifrågasätta med kraft, se nedan.

Andra myter med förödande resultat.

Läs här om du är överviktig, eller äldre, och blivit ordinerad kolesterolsänkande medicin, http://www.unt.se/debatt/statiner-gor-mer-skada-an-nytta-1653445.aspx

För extra studier om dessa ämnen.

Här kan du läsa vidare om vindkraftsbluffen, http://www.landskapsskydd.se/

Och här mer om kolesterolbluffen, http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

Om vargbluffen, fakta bör tala för sig själv, http://www.vargfakta.se/

Söker du ett parti inför nästa val som motsvarar dina önskemål finns det här, http://www.landsbygdspartiet.se/

Se sanningen i vitögat.

Vargens rätta ansikte

Tillägg 130424 om kolesterolbluffen. En insändare som försvarar rådande ordning via insändare i ÖstersundsPosten idag.

Ingen ökad cancerrisk
Efter svar från Uffe Ravnskov (18 april) och ”Kolesterolskeptisk pensionär” (19 april) finns skäl för några avslutande kommentarer.

Cancer.
Granskande myndigheter som FDA i USA och EMEA i EU studerar löpande alla data som är tillgängliga angående cancerrisk. Ravnskov kan knappast mena att dessa myndigheter, som definitivt inte har någon koppling till läkemedelsindustrin, undanhåller medborgarna en påvisad cancerrisk? Sanningen är att när alla data som har något bevisvärde granskats kvarstår inga hållpunkter för ökad cancerrisk.

Biverkningar.
Det kan vara av intresse för läsaren att känna till att de studier jag hänvisat till följer en noggrann metod. Deltagarna slumpas till aktivt läkemedel eller sockerpiller och varken deltagaren eller behandlande doktor vet vem som får vad.
Under uppföljningen registreras alla nytillkomna besvär genom utfrågning av erfarna sjuksköterskor. När undersökningen är klar bryts behandlingskoden och eventuell skillnad mellan grupperna kan granskas. I detta sammanhang bagatelliseras ingen möjlig biverkan. Ett stort antal undersökningar med sammanlagt 10 000-tals deltagare har dock otvetydigt visat att allvarliga biverkningar på statiner är mycket få.

Behandlingseffekt och hjärtinfarktdöd.
Det är riktigt att det är svårare att minska antalet dödsfall med statin än att bota urinvägsinfektioner med antibiotika. Detta är knappast något skäl för att inte minska sin dödsrisk med statin.
Att de flesta dödsfallen i hjärtinfarkt inträffar hos äldre kan inte vara överraskande för någon. Desto större skäl för äldre med ökad risk/tidigare hjärtinfarkt att skydda sig mot hjärtinfarkt/död med förebyggande statinbehandling.

Fakta om statiner.
Den som vill ha oberoende fakta om statiner har inget skäl att besöka Ravnskovs hemsida. Var och en borde inse att där finns de uppgifter som stödjer hans ståndpunkt. Det går alltid att plocka ut just de siffror som passar den egna uppfattningen.
Det finns fristående (från industri och statindebattörer) institut som kritiskt granskar alla tillgängliga fakta. Gå till exempel till http://www.cochrane.org, ett internationellt erkänt institut. Där finns slutsatser som Ravnskov undviker på sin hemsida.
Det är bra att vara skeptisk och kritiskt granska fakta – även som pensionär. Det gäller också de uppgifter som finns på olika hemsidor på nätet. Det är rimligt att försöka ta till sig den samlade bilden av fakta och då rekommenderas oberoende institut.
Kolesterolsänkning med statin hos personer med ökad risk för hjärt-kärlsjukdom minskar risken för hjärtinfarkt och död genom att bromsa åderförkalkningen. Nu undersöker vi nya medel som sänker kolesterolet med 50 procent till utöver vad statinerna klarar.
Undersökningar med ultraljud av pålagringar på hjärtats blodkärls insida talar för att vi då kan ha möjlighet att få åderförkalkningen att gå tillbaka. Fram till dess – sköt din förebyggande behandling så slipper vi ses på infarktavdelningen.

Thomas Mooe
docent, hjärtspecialist http://op.se/opinion/debatt/1.5808817-ingen-okad-cancerrisk

Märkt , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 tankar om “Stråtrövare på väg mot nya djur att döda.

 1. Mil-hussen skriver:

  Första reflektionen när jag ser detta blogginlägg är:
  1. De som vurmar å säger att vargen är ett fint djur,
  har de inte lagt märke till hur fin en räv är?
  2. Hoppas ingen ska se en varg med blottade tänder,
  som är uppblåst redo för angrepp, i vitögat!
  3. Det är inte fel på vargen, det är fel på de som lär ut om hur vi ska leva,
  Vi har ”fråntagits” rätten till att lära våra barn, när de blir hjärntvättade i skolan!
  När ska det komma direktiv i skolan om att vargen är ett ”terrorhot”?
  4. Det sista i denna skrivelse berör det första i detta inlägg.
  När det är så att Kolmården själva har gjort den utredning inne på anläggningen,
  som arbetsmiljöverket borde ha gjort och att att det är ett sekretessbelagt ärende
  luktar ”falskhet” och mörkning av verkligheten, för att gjuta olja på vågorna… *
  Fyfan, vad vi ska luras att tro…

  • Kenneth Erikson skriver:

   Bäste Mil-hussen.

   Det är flera frågor du tar upp, mina svar blir som följer:

   1. På en skala om vackra djur hamnar vargen långt ner.
   2. Nej, det önskar inte jag någon annan heller.
   3. Ja, man kan minsann önska att de i skolan hade bättre kunskap om vår historia och vårt förhållningssätt till rovdjuren. Som det är nu sprider skolan falska budskap till den uppväxande generationen, och den djurhållande befolkningens åsikt får inget utrymme alls i skolan. Det är ett stort historiskt misstag.
   4. Vi får ändå tro på att vi lever i ett rättssamhälle där allt som händer ska utredas ordentligt, dvs. att det som hände på Kolmården blir utrett som andra olyckor. Det är väl ett grundkrav i vårt land.

   Mvh
   KE

 2. Michael Ericson skriver:

  Intressant det här med ansvarsfrågan. Jag tror det finns ett mindre antal människor, som nu inser att deras projekt håller på att gå åt skogen, och som nu kryper längre och längre in i garderoben. Men det mest skrämmande är att det troligen också finns ett antal ”nu aktiva” lärjungar, som inte ens inser att något tokigt håller på att hända, och också har hänt (Kolmården). Dessa människor har fallit offer för en mycket effektiv indoktrinering, och tror att allt är precis som det ska vara…

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Michael Ericson.

   Det är tragik det handlar om, tragik för folk och fä, och för rättsordningen.
   Att vi inte längre har något tjänstemannansvar bidrar. Chefer inom den offentliga sektorn
   kan göra nästan vad som helst, dock ej bryta mot lagen, och ändå gå fria.

   Mvh
   KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: