För statsministern är fotbollen viktigast.

Hur ska vi annars tolka uttalandet?

Bakgrunden jag tänker på är Fredrik Reinfeldts visade bekymmer för att managern och ordföranden i Djurgårdens fotbollssektion har avgått från sina platser. De sägs ha gjort det p.g.a. sin egen supporterklubbs hot. Reinfeldt fördömer huliganstyret , står det i ett flertal tidningar och vi ger honom naturligtvis fullt stöd, samtidigt som vi tänker på att det gäller i en annan fråga också.

 

Cancern fortsätter att äta upp Djurgården, är en annan rubrik i dagens DN.

Och vi andra tänker på att det också gäller i samma andra fråga.

 

Det är bra att statsministern regerar på hot och hat.

Javisst, men varför just fotbollen? Erik Helmerson skriver i DN på sid 5:

”Hot som gav dubbel effekt.
Det är naturligtvis bra att statsministern markerar mot hot och våld. Att som igår kalla till presskonferens efter att Djurgårdens manager och ordförande avgått efter påtryckningar från fans är onekligen en mycket stark markering.
Men när höll Fredrik Reinfeldt en blixtinkallad pressträff till förmån för hotade socialsekreterare, busschaufförer, journalister – eller för den delen politiker? Ja, våldet är kanske ett stort problem för idrotten, men kan man kanske ändå efterlysa någon sorts sinne för proportioner? Om det är uppmärksamhet huliganerna söker kunde de inte ha lyckats bättre.”

 

Här ska landsbygdens problem tilläggas.

Statsministerns utspel kan naturligtvis lika gärna ha gällt vad som sker på svensk landsbygd. Vi påtvingas ett hot och utsätts för hat av individer som lärt sig fel om vår flora och fauna (genom falsk information – rovdjurspropaganda). Befolkningsgrupper hotas och hatas av samma individer och i denna fråga är Fredrik Reinfeldt lika tyst som i hoten mot de grupper som Erik Helmerson nämner. Det finns faktiskt ytterligare en gemensam nämnare. När det gäller påtvingade rovdjur för landets glesbygdsbefolkning är statsministern själv ytterst ansvarig för aktuell politik, han står själv för oordningen. Detsamma gäller huliganerna, för visst är det brister hos föräldrar och särskilt skolan och samhället i stort som genom aktuell politik på dessa områden själva skapat dessa huliganer. När inte skolan säger stopp, och vårat rättsystem tillåter allt, får vi vuxna människor som gör som de själva behagar. Vilken politiker, eller parti, vill råda bot på detta missförhållande när de mest av allt värnar sina egna och partiets opinionssiffror?

 

Hur kan de stora skadedjuren tillåtas sprida sig över landet?

Anledningen är nästan densamma, ingen har ryggrad nog att tordas ta tag i problemet. Bidragande är också att dessa urbana politiker inte har sammanhangen klart för sig, de är okunniga. Det gäller samtliga partiledare och ministrar, de har inte erfarenheter och kunskaper nog för att förstå att de gör fel. De är offer för sina omgivande tjänstemän och rovdjurspropagandan, de faktiskt själva också är ytterst ansvariga för.

 

Vill ni höra?

Det skrivs med de mest skrämmande rubriker om klimathot, växthuseffekt och global uppvärmning. De senaste klimatmodellerna ”talar om”, enligt SR vetenskapsredaktionen, att den globala uppvärmningen kommer att handla om de lägre nivåerna om antalet grader (2 till 4,5°C) som jordens klimat kommer att öka om koldioxidutsläppen blir dubbelt så höga (från ca. 0,0003% på 1800–talet till 0,0006%. idag är co2 halten i atmosfären ca. 0,0004%).

2 grader! Jag kan berätta för er alla att det kan skilja betydligt mer än så från en dag till en annan. Och, de som bor 40 mil söder om mig har säkert mer än 2 grader högre årsmedeltemperatur, liksom de som bor endast 30 mil väster om mig. Pratar vi längre avstånd rör det sig om 2-siffriga skillnader. VAD ÄR EGENTLIGEN PROBLEMET?

 

Gemensamheter igen.

Lika illa och galet som det är att ivra för spridning av stora skadedjur, är det att skrämma folket med klimathotet och snacket om koldioxid. Om svenska folket hade det klart för sig att de svenska utsläppen av koldioxid endast motsvarar någon ynka promille av väldens totala utsläpp, bör alla DESSUTOM förstå att vi svenskar inte kan påverka detta, om nu koldioxidutsläppen har någon betydelse vill säga. Väl att infoga är upplysningen om att de som står för 85% av världens utsläpp inte verkar oroa sig, de har inte samma åsikt som Lena Ek och Fredrik Reinfeldt?

 

Följande är dock klart:

Människor tror politikernas utspel är sant så de lyder, men får ändå dåligt samvete för att de inte gör tillräckligt (av något som går att ifrågasätta!).

Staten har hittat nytt område att beskatta oss på.

 

Tillägg 130428.

I samma tidning har även Erik Helmerson skrivit mer läsvärt i en spalt på ledarsidan. Där kan vi läsa om något som i högsta grad också gäller inom rovdjurspolitiken. Spalten avslutas med följande:

En del skulle hävda att Gudmund Hernes lärdomar är självklarheter. Men i så fall är det märkligt hur ofta politikernas och forskarnas symbios fortfarande präglar debatten. Inte minst i Sverige förekommer alltför ofta forskare som har en tydlig politisk agenda men som kan gömma sina åsikter bakom en titel.

Dessutom uppstår ett dilemma om forskning lyfter fram vissa trendåsikter som genererar stort ekonomiskt stöd vilket i sin tur leder till mer vinklad forskning till stöd för trenderna. Som Hernes uttrycker det: Politiker vill ha forskare som bekräftar deras dogmer, forskare vill ha politiker som bekräftar deras makt över tanken.

Då hotas hela grundtanken på fri forskning med slutsatser och fakta som ibland är motstridiga, eller snarare utmanar och går i dialog med varandra.

Hela artikeln här, http://www.dn.se/ledare/signerat/forskning-kan-framja-fordomar

Här är några exempel på oordningen, http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/49162?programid=412

10 tankar om “För statsministern är fotbollen viktigast.

 1. Jonas Larsson skriver:

  Hej Kenneth.

  Är det terrorn inom samhället som gör sin röst hörd bland fotbollslaget(Idrottenn)?
  Människor mår inte bra, det är stress press och ett liv vi inte önskar?
  Idrotten är ett andningshål för många, att leva ut sina känslor,
  i olika yttranden, som det visar sig, I vinst och medgång, glädje!
  och i motgång och ”otur”. Irritations handlingar och frustration?

  Är det så att miljöorganisationerna bl.a. Greenpeace som är för ”miljön” och mot dem som har det bra på landsbygden, tillsammans med andra organisationer så som WWF etc ser en glädje i de salt de kan strö i såren på oss natur/skogsmänniskor, som hankar oss kvar i ett liv i symbios med naturen, i ett utanförskap i stadens hets och stress,
  Jag ser vargen som ett terrorhot mot alla, som vistas i naturen, nu när den finns över stort sett hela landet så vet man inte var och nät, bara att den kan dyka upp och göra en attack! Det med beslutsfattare och myndigheters vetskap och godkännande!
  Detta speglades bl.a. i händelsen på Kolmården, det va en av de största instanser som fanns i Sverige för hjärntvätt av befolkningen.
  Men den bubblan sprack! Vilket den i landets alla vrår är på gång att göra!
  Kanske då den framröstade stadsministern förstår att det är dags att ta med allvar på de frågor som det tidigare har blundats för!

  Statsministern och dem som ser vargen som ett positivt inslag och inte som ett terrorhot mot oss levande, med naturliga inslag i vårt levande, borde läsa denna text. -Vi tror på Gud Fader allsmäktig,
  himmelens och jordens skapare.
  Vi tror ock på Jesus Kristus,
  hans enfödde Son, vår Herre,
  vilken är avlad av den Helige Ande,
  född av jungfrun Maria,
  pinad under Pontius Pilatus,
  korsfäst, död och begraven,
  nederstigen till dödsriket,
  på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,
  uppstigen till himmelen,
  sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
  därifrån igenkommande till att döma
  levande och döda.
  Vi tror ock på den helige Ande,
  en helig, allmännelig kyrka,
  de heligas samfund, syndernas förlåtelse,
  de dödas uppståndelse och ett evigt liv.
  Amen.

  För en statsminister som negligerar landsbygden och dess intressen,
  men ser sitt fotbollslag som viktigt, kommer att få stå till svars en mulen dag…

  //Ammen!

  • Kenneth Erikson skriver:

   Tack Jonas Larsson, för en lång och intressant kommentar.

   Du har beskrivit människors frustration över fotbollsklubbarna, men det gäller i lika hög grad landsbygdsbefolkningen. Du nämner också Greenpeace och WWF som naturligtvis har sina egna agendor att värna, helt utom det demokratiska systemet, de vill sitt eget bästa. Du ser vargen som ett terrorhot, och visst kan man se det så. Vargen har i hela mänsklighetens historia varit vårt gissel, och det visar aktuella händelser mer än tydligt. Med andra ord, att vargen skulle vara vår befriare och en tillgång i det ekologiska systemet är endast dumheter, uttryckt av dem som saknar insikt och historiska fakta.

   Så nämner du Kolmården, och där har du helt rätt vill jag säga. Där skulle svenska staten, alliansregeringen med Fredrik Reinfeldts och Lena Eks goda minne, visa oss svenskar att vargar är ofarliga. Det slutade att den kvinna (mamma med småbarn hemma) miste livet trots att hon fött upp dessa vargar som små med nappflaska. Du har helt rätt, denna myt är krossad. Vargar är livsfarliga. Hur står det till med kunskapen hos vår regering som låter detta pågå, är den relevanta frågan.

   Som jag skrev i blogginlägget anser jag vår nuvarande statsminister är djupt okunnig i det han ansvarar för. En klok ledare delegerar ansvaret, det borde han därför göra. Ge kommunerna full beslutanderätt i denna fråga, som till sina expertorgan ska ta jägares, djurhållares och samers åsikter som grund för besluten. Det är ju dessa grupper som sitter på kunskapen om rovdjurens konsekvenser. Fredrik Reinfeldt, lägg dig inte i det du inte förstår, kan jag tillägga.

   Sedan tar du upp en mer komplicerad fråga, trosbekännelsen, och gör en koppling till fotbollslag. Jag tycker den är talande och borde ge Reinfeldt röda kinder, om han är en människa med känsla för ansvar och empati.

 2. gjakobsson2013 skriver:

  Ja, Statsministern menar att försvaret är ett särintresse, han har även sagt att rovdjurspolitiken låter vi Bryssel sköta. Men fotboll verkar vara viktig. Förortsungar kan inte få styra vårt avlånga land utan att ha den kunskap som krävs. Jag tror att Lena Ek har händerna bakbundna av Reinfelt.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej.

   Jag håller med helt och fullt. Vi har varnat statsminister, övr. regeringen, politiker och SR, ingen vill lyssna. Men då går det som det går också, läs här om det jag tillsammans med flera andra varnade (och anmälde) SR för. de nonchalerade detch ”såg inget fel” av deras reaktion att döma: http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5826952-skulle-posta-brev-blev-nedslagen

   • gjakobsson2013 skriver:

    Ja, det är fördjävligt, Ska man behöva ha hagelbössan med sig till postlådan i framtiden!?

   • Kenneth Erikson skriver:

    Ja, nu vet vi att vi riskerar livet för våra åsikters skull, i Sverige.

    Demokrati och humanism, vart har det tagit vägen? Splittra landet för åsikter om skadedjur, har våra politiker så usla insikter att de inte kunnat se att detta skulle bli resultatet, kan vi undra hur det står till med annat. Slutledningsförmåga noll, säger jag.

    Mvh
    KE

   • gjakobsson2013 skriver:

    Ja, politikerförakt, misstro mot polis, rättsväsende och Länstyrelser har det blivit. Miljöåklagare tillåts hålla på i värsta Macarty-stil som när han såg och jagade kommunister överallt i USA.. Vart tog vettet vägen..

   • Kenneth Erikson skriver:

    Allt har gått fel kan man säga. Ingen är glad, inte ens vargarna.

   • gjakobsson2013 skriver:

    Blir intressant att se hur myndigheterna ska kunna lösa dödläget i vargförvaltningen. Något måste ju väldigt snart ske. Annars blir tjuvjakt enda sättet att reglera vargstammen…

   • Kenneth Erikson skriver:

    Ja du gjakobsson2013, man kan ju hoppas på det. Men jag tror tyvärr inte poletten ramlat ner ännu, i alla fall märks det inte.
    Om andra tar lagen i egna händer för att lösa problemet med rovdjuren, bär rovdjursförvaltningen och makthavarna det yttersta ansvaret. Återigen tyvärr måste jag lägga till, för i sådant samhälle vill jag inte leva. Vi ska ha lagar och regler som det det känns naturligt att efterleva. Det kan man inte säga är fallet med rovdjurspolitiken.

    Mvh
    KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: