Det gick att räkna ut med röven.

Så hände det som vi kritiker av en idiotisk rovdjurspolitik med en förljugen rovdjurspropaganda som tar sig allt mer avskyvärda former, varnat för. Läs här, http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5826952-skulle-posta-brev-blev-nedslagen

Här kan ni också läsa om samma händelse, men DalaDemokraten var väldigt sena att skriva om detta. Kan det ha att göra att där sitter Göran Greider som känd vargälskare? Det tror jag.  Göran Greider är själv okunnig i frågor om vår fauna och förstår inget om vargars konsekvenser, därför tvekade han i det längsta, men insåg att denna händelse slapp han inte som dalatidning undan att skriva om. Usch för dessa okunniga och falska redaktörer. Får de som de vill slår vi svenskar ihjäl varandra. Här kan ni läsa om händelsen i DD, http://dalademokraten.se/2013/04/30/sven-har-ont-an/

Saknar man kunskaper blir det fel.

Utan att förhäva mig har jag skildrat riskerna och det olämpliga att Sveriges Radio mer eller mindre förhärligat dessa tilltag. Vi är flera som också anmält SR för detta men ännu ingen visad förståelse eller skuldkänsla. Men det är inte så konstigt, urbana vilseledda och okunniga individer är lätta offer för rovdjurspropagandan, som uttalar sig och har åsikter i frågor de inte har en susning om. Då blir det fel.

Varningar för dumheterna som Sveriges Radio sprider.

Förutom blogginlägget före detta,  har jag skrivit om det här,  och även här.

Lätt att peka ut de ansvariga – ekofascisterna.

 

Direkt ansvariga för denna polarisering i samhället och hatet som vi nu ser tydligt är framförallt WWF och SNF. Dessa båda står bakom idén, tillkomsten av och det fortsatta arbetet med Projekt Varg. Dessutom är de ansvariga för utformningen av rovdjurspropagandan, bl.a. formuleringarna på de5stora samt även muntliga informationsinsatser om varg för småbarn, elever och studenter, för att inte nämna radio och TV inslag under lång tid.

Detta har förvridit huvuden på landets befolkning, allt ifrån utbildningsansvariga, poliser, åklagare, landshövdingar, myndighetspersoner och regering, till statschef och maskerade killar och tjejer med basebollträn. Hade de träffat huvudet hade vi stått inför ett överlagt mord. Fina vänner de har som stödtrupper, de där vargälskarna.

Hur gör polisen nu?

Gör de husrannsakningar och beslagtar alla baseboll- och brännbollträn och bilen som var inblandad? När de nu vet vem rapparen är som SR hade flera utsändningar om, kollar de hans hem, beslagtar ägodelar och datamaskiner? Behandlar de dessa huliganer och rättshaverister, som vår stasminister nyligen fördömde, på samma sätt som jägarna i Härjedalen som nu snart har fått stå som skyldiga till grova brott i ett helt år. Eller är svensk rättsordning sådan att de som önskar livet av jägare och landsortsbor helt i sin ordning?

Märkt , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 tankar om “Det gick att räkna ut med röven.

 1. ...Otur när jag tänkeer.... skriver:

  Jag vet en person som säger, gör om gör rätt…
  Om det inte gick vägen med tanken…
  Men det gäller väl inte i detta…

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej.

   Innan en svensk politiker erkänner fel, nej jag tror inte det händer. De förskjuter frågan över valet till nästa majoritet bara. Fega ansvarslösa människor.

   Mvh
   KE

 2. Mil-hussen skriver:

  Men hellevete!
  Är det en handling som återspeglas efter:
  Att Borlängerapparen va med i radioprogrammet
  -Verkligheten i P3?
  Vad blir då nästa dåd mot en ”jägare” ?

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Mil-hussen.

   Javisst är det ett resultat av sveriges radios inslag om rapparen, på pricken enligt sång (tja kanske inte sång?) och video.

   Jag har inte hört något efter min anmälan av SR.

   Mvh
   KE

 3. Dick skriver:

  Det bästa är väl att ställa krav om att få gå beväpnad till brevlådan, för vårt eget självförsvar. Även i skogen bör bössan få följa med vid svamp och bärplockning.Då slipper vi också hänga upp bössorna på väggen.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Dick.

   Ja det kanske man ska göra, men jag tycker nog staten ska arbeta för eliminera orsaken till problemet i stället. Det är ju också så att samma krafter som dyrkar vargen, hatar jägare och vapen.

   Mvh
   KE

 4. 22Stefan Eriksson22 skriver:

  Hej Kenneth.

  Jag har skickat en skrivelse till Verkligheten i P3.
  Hoppas att de ser allvaret i det som de är delaktiga I!

  Är detta det,http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargmotstandare-misshandlad
  ni med uppsåt gjort? När ni sände inslaget om Linus Arnberg?
  Gör ett inslag om polisens handläggande av detta ärende, om ni ska spegla verkligheten, som ni ”ställt” till med.
  Tacksam för svar ang ert tankesätt i detta, ni medverkat till…
  //Stefan Eriksson

 5. Elisabeth Sundgren-Åberg skriver:

  Finns inte en politiker som skulle erkänna någonting sådant! Vare sig det gäller gråben som kostar oss skattebetalare massor av milioner kronor per år eller att pengar tas från de fattiga för att de rika vill bli ännu rikare! Sverige håller på att bli rena katastrofen. Ta vara på landsbygden i stället för att rasera den.
  Sverige skulle kunna vara självförsörjande på det landsbygden skulle kunna ge istället för att importera massa skräpmatt!
  Skärpning och tänk lågiskt någon gång!!!!!!!

 6. Dick skriver:

  Kenneth!

  Ja men genom att föra fram gemensamma krav om att jägare skall få gå beväpnad till brevlådan, för vårt eget självförsvar mot extrema djurrättsaktivister.
  Och samtidigt föra fram ett gemensamt krav om att bössan ska få följa med i skogen vid svamp och bärplockning, för personligt skydd mot rovdjur. Även på marker där vi inte har jakträtt.
  Det skulle sätta rovdjursproblemen i i fokus och samtidigt ställa krav på våra politiker att göra någonting åt problemen som orsakas av rovdjurspolitiken.

  Men jag tror inte längre att jägarkåren kan enas och samarbeta om någonting överhuvudtaget.
  Det är min erfarenhet, tyvärr.

  Jag kunde inte låta bli att föra fram detta enkla budskap. trots att jag inte tror att det går.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Dick.

   Jag förstår precis din tanke för den har definitivt en poäng, och det var bra att du framförde den.
   Men nog är det väl de föreningar och förbund som har medlemmar som drabbas av rovdjuren som bör föra fram dessa krav? Det är inte endast jägare som berörs och jägarna har redan flera förbundsstyrelser som borde agera. Varför inte ställa ett krav om statliga beskyddare vid varje besök, eller arbetsuppgift, i naturen. Eller varför inte helt förbjuda vistelse i skog och mark, för att vara riktigt ironisk?

   Mvh
   KE

   PS! Har någon läst något om husrannsakan och beslagtagna basebollträn ännu? Vi vet i alla fall att detta jävulsk elaka grova överfall törs de flesta av landets tidningar inte skriva om (med undantag av dt som var först ut med nyheten), inte Aftonbladet, inte SVD, inte DN. inte Sydsvenskan och inte…….Men Expressen, de tordes förmedla övergreppet, bravo.DS.

   • Dick skriver:

    Tyvärr är det inte bara våra förbund som agerar politiskt korrekt. Det gör även journalister. Men en sån här intressant nyhet tar de nog in i tidningarna.

    En tidning arbetar trots allt med nyheter och vill ha läsare. Sen hur de förmedlar nyheten, det är en annan sak.

    Jag såg att någon jämförde allvaret med hoten inom fotbollen och påstod att det nu inte längre går att föra fram kritik emot den förda rovdjurspolitiken, med sitt eget namn under. Är det en utveckling som är önskvärd?
    Tänkvärda synpunkter.

    Jag har vid flera tillfällen påtalat riskerna med att politiker spelar ut människor emot varandra.
    När staten odlar egoismen och spelar ut människor mot varandra då kommer en del människor i kläm och många människor kommer att få lida, på olika sätt.
    Detta gäller i vargfrågan, det gäller i trygghetssystemen, det gäller i sjukvården och omsorgen av gamla.

    I lördagens Sundsvalls tidning, den 27 maj, handlar huvudrubrikerna om en undernärd 82-årig man som avlidit efter vanvård, tidningen har en artikel om hur han svalt ihjäl. Det är samma dag även rubriker och en artikel om en hungrig björn som sprider skräck i en hel by i Ljustorp.
    I söndagens Sundsvalls tidning, den 28 maj, slår sjuksköterskorna larm om att sjukvården är så dålig att det inte längre går att garantera patienternas säkerhet.

    Det här är absolut inga tillfälligheter, enligt min mening. Det här är rubriker om problem orsakade av samma politik.

    Sen till saken, varför kan inte vi jägare enas i en fråga?

    Varför kan vi inte tillsammans föra fram ett så enkelt budskap som ett gemensamt krav om att jägare skall få gå beväpnad till brevlådan, att vi skall få bära vapen för vårt eget självförsvar mot extrema djurrättsaktivister.
    Och samtidigt föra fram ett gemensamt krav om att bössan även ska få följa med i skogen vid svamp och bärplockning, att vi skall få bära vapen för personligt skydd mot rovdjur. Även på marker där vi inte innehar jakträtt.

    Varför kan vi inte ta ett personligt ansvar och enas i en fråga och göra någonting själva? Föra fram ett gemensamt budskap. Är det inte på tiden att vi jägare visar att vi kan samarbeta? i en enda liten fråga?

    Det skulle faktiskt göra skillnad.

    Att jägareförbunden skulle agera och fram ovan krav anser jag inte vara realistiskt.
    SJF och JRF är handlingsförlamade av statens villkorade bidrag och av interna strider.

 7. johan skriver:

  Visade det sig inte att gubben hade hittat på allting?

  Rätt smaklösa anklagelser har kommit fram mot artisten och allt pga av gubben hittade på allt

  • Kenneth Erikson skriver:

   Johan.

   Jag vet faktiskt inte, när 2 lokala tidningar rapporterar om denna händelse tar denne bloggare det för sannolikt
   sant, även om man aldrig kan vara riktigt säker. Men jag har inte uppsnappat några dementier.

   Det bör i alla fall ställas högre krav på en dagstidning med utbildade journalister än en privat bloggare.

   Mvh
   KE

 8. johan skriver:

  Hej. Tidningarna har väl bara förmedlat nyheten. Inte tagit ställning som du gjort. Polisen dementerade väl delar av hans berättelse också. Det här med utslagna tänder etc.

  Kommer du gå ut med en dementi?’

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Johan.
   Du tillskriver mig större ansvar än de flesta medier som oftast inte dementerar felaktigheter förrän dom av Pressens Opininsnämnd, PON.
   Jag lovar att dementera inlägget om du kan styrka ditt påstående. Det sitter fint med en länk om detta.
   Mvh
   KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: