Utomparlamentariska särintressen styr Sverige.

Tydligare har vi inte tidigare sett att vårt demokratiska system är en illusion. Idag beslutade Förvaltningsrätten att det var fel av Naturvårdsverket att minska vargstammen för att förbättra det genetiska tillståndet. Tvärtemot genetisk sakexpertis, kan tilläggas.

De särintressen som inte berörs vann.

Miljöorganisationerna överklagade beslutet och vann gehör hos en rätt som själv ej är sakkunnig. Ann Dahlerus SRF, med 4000 medlemmar, har skördat ännu en seger. De utan empati och ointresserade av ekonomi styr landet. WWF ska vi inte glömma, deras påverkan på läromedel och övrig information, vilseledning, har ryckt förståndet ifrån folk och demokratiskt valda beslutsfattare.

Vad ska vi med politiker, riksdag och regering, när vi har dessa egensinniga och ansvarslösa ”miljöorganisationer?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5523024

 

Det har kommit en kommentar som placeras här nedan.

 

 

 

Hur ska man styra ett land, när myndigheterna sitter på kompetens och verkställande makt, där direktiv från politiker och tolkning av lagarna kan tillämpas tämligen godtyckligt.

 

Tjänstemannastyre utan personligt ansvar och politiker som inte kan styra tjänstemännen.
Politikerna som formellt är ansvariga ”går fria” genom okunnighet. Varken politiker eller väljare kan utkräva ansvar av tjänstemännen. Ett maktövertagande pågår till Elitokrati.

 

(Idag kom även besked från regeringen – de visste inget om FOI’s bulvanföretag – inget klander!
Det är myndigheterna som har styrt! Ministerstyre är förbjudet. Hur det än går finns ingen ansvarig!)

 

Styrning sker genom subtila kanaler.

 

–         Kamporganisationer driver förföljelse mot ”folket i busken”.
Rovdjursförening, WWF, SNF, Djurskyddet förföljer allmogejägare, naturbrukare, små djurhållare.

–         Styrmedlet är pengar och resursbrist i rättssäkerheten.

–     Statens förlängda arm, myndigheterna, genom tjänstemän som för ”effektivare” (suboptimerad) byråkrati. Styrmedlet är                                                        indragna pengar och samhällsansvar genom outsorcing.

 

Stoppa den demokratiska nedrustningen – återinför tjänstemannaansvaret.

Läs mer på, http://medborgarratt.wordpress.com/2008/08/06/tjanstemanna-ansvaret-ar-avskaffat/

 

 

6 thoughts on “Utomparlamentariska särintressen styr Sverige.

 1. ...Otur när jag tänkeer.... skriver:

  Hej Kenneth!

  Är det ett tomt eko som är efter detta besked?
  Är vi flata och intetsägande, efter denna käftsmäll!
  Ska det va på detta sätt så är det en chans att överklaga regeringen och dess verks beslut, så att det blir kaos. Enligt Århuskoventionen så kan enskilda föreningar tydligen sätta demokratin ur spel! Nu är det dags att vi sätter stopp i denna fars, genom lobbying och överklaganden, så är det ett korthus i förfall, vår rättighet att ”lita” på politiker och domstolsväsendet. Detta är i sig en uppmaning till oss att se vår egen väg ”ur” detta!
  Ska vi slå sista spiken i kistan eller låta det bero…

  • Kenneth Erikson skriver:

   Ja du, Otur när du tänker, beslutet berör många i landet. Det är upp till dem som mår illa av beslutet att göra något. Valen står emellan att acceptera eller att fördöma. Den som inte höjer ens ett finger ska inte klaga sedan heller. jag försöker endast sprida information om vad som händer. Jag har vare sig tid eller intresse nog för att göra mer. De som är yngre än mig bör engarera sig och protestera emot ett styrelseskick och en rättsordning som ser ut att leda oss alla i fördärvet.

   Mvh
   KE

 2. gjakobsson2013 skriver:

  Hej Kenneth
  Ja,vi måste ta upp kampen mot miljörörelsen innan den tar över helt. Deras tentakler når för långt nu. Håller på och jobbar med ett större arbete om detta. Blir väl klart vad det lider.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Gunnar.

   Ja vi bör göra vad vi kan för att informera de godtrogna hur vi blir förda bakom ljuset av organisationer som inte har folkets bästa för ögonen.

   Mvh
   KE

 3. […] Som bekant avslog nyligen Förvaltningsrätten Naturvårdsverkets licensjakt på varg. Jag skrev om detta här och här. […]

 4. […] Nordulv, Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen överklagade Naturvårdsverkets beslut som hamnade hos Förvaltningsdomstolen. Det finns anledning att tro att Förvaltningsdomstolens ledamöter tillsammans med Naturvårdsverkets anställda och chefer faktiskt är medlemmar i de klagandes föreningar varför jag skriver, dålig teater. Som stöd för detta hänvisar jag till Naturvårdsverkets historia av rovdjursbeslut och uttalanden samt, när det gäller Förvaltningsdomstolen, deras förra beslut i på samma område. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: