Naturvårdsverket gillar inte jägare.

Sommartid har vissa brått, jag är en av dem. Därför bjuder jag på en insändare i Östersundsposten 090224, för snart 4 ½ år sedan.

Vi vet hur det blev.

Flera farhågorna har besannats och livslängden på beslut från Naturvårdsverket blir allt mer kortlivade. Denna insändare handlade om Naturvårdsverkets remissvar inför senaste riksdagsbeslutet 2009, En ny rovdjursförvaltning.

Politikerkåren gav Naturvårdsverkets rovdjursfanatiker (fundamentalister – ekosofer) fria händer när de gav Naturvårdsverket föreskriftsrätt. För denne skribent är det okänt om någon alls motsatte sig detta. Jägarorganisationerna gjorde det i alla fall inte. Vi vet hur det är idag. Partiföreträdarna – gruppledarna i riksdagen kanske trodde det skulle slippa eländet med vargpolitiken. Ack vad de bedrog sig. Men det fanns de som varnade för denna föreskriftsrätt.

Först fattar de berörda i busken, sedan fler jordnära individer. Därefter vaknar medierna och skriver om det. Sist av alla att förstå verkar vara politikerkåren. Det är en av orsakerna till att folket mister förtroendet för denna kår. Vad ska vi med dem till när det ändå är tjänstemännen (med egna agendor) som styr via rådgivande funktion eller direkt via myndigheternas ledning?

ÖP 090224

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: