Varg, är det verkligen sant?

 

vargtipsa i Åhus

I förra inlägget beskrev jag bl.a. vargrivna tamdjur i Skåne och nonsensargument från länets rovdjurshandläggare, när ”genetisk viktig varg” nämndes. Nu idag kommer det till min kännedom om att en av de möjliga förövarna kanske fotats. Jag skriver möjliga och kanske för jag kan inte bedöma om artikeln är korrekt, men låt oss anta det.

Vansinnet på svensk mark, driven av individer med högskolestudier som ska anses seriösa och verka för landets bästa i enlighet med lagar, förordningar, internationella överenskommelser och sunt förnuft i demokratisk anda. Resultatet visar något helt annorlunda. Det verkar som rena vansinnet fått fotfäste och sittplatser i vår statsförvaltning.

Genetiskt viktig varg, vad är det i förvaltarnas ögon?

Genetiskt viktig varg är ett begrepp som dessa rovdjursförvaltare använt flitigt de sista åren. Vi kritiker menar att det är ett begrepp för att förhindra en logisk begränsning av vargplågan. Det har också pratats om inavel, av samma skäl, och utan synbara problem.

Svensk rovdjurförvaltning leker katt och råtta med döden och svenska folket.

Nyligen har Hanna Lavesson lyckats fått en av de troliga förövarna på bild i denna artikel i aftonbladet.  Bedöm själva om detta är en varg eller inte? Eller försöker rovdjursförvaltningen få oss alla, folket, våra makthavare och EU att acceptera hybrider och förvildade missfoster till hundar som varg?
Det här går utanpå det mesta av det acceptabla enligt min mening. Hur fan kan dessa rovdjursförvaltare med spårare, handläggare och övrig inblandad personal i denna cirkus ha vår regerings förtroende?

Tröst.

Vi får verkligen hoppas att det snart inkommer uppgifter om att detta är en familjehund under kontroll och inte alls någon lösspringande fårdräpande varg.

Men redan tidigare vet vi att t.o.m. vår främste vargforskare Olof Liberg accepterat (med ytterst svagt stöd – han kan ej bevisa att det är en varg) Junselevargen, rödingen, gula änkan, guldvargen eller vad den nu kallas, som varg trots att den är enfärgat gulröd samt med otypisk fysisk kroppsbyggnad.

https://rovdjurspolitik.wordpress.com/2012/03/05/genetiskt-viktig-varg-eller-vad/

Läs också flera relevanta artiklar om hybrider (som snarast borde utrotas från jordens yta) här. 

Tillägg 130814:

Fotot på hunden och texten med upplysningen om vem som tog fotot i Aftonbladets artikel jag refererade till i mitt inlägg ovan, har tagits bort och justerats. Det vore sannerligen intressant att få veta vem som beordrat den justeringen. Helt klart var det något som inte ansågs  passa svenska folket. Fri press i Sverige? Glöm det.

Tillägg 130918:

Nej, det har inte kommit till min kännedom att detta hunddjur är en familjehund, så länge lever den alltså vilt som hybrid.

8 thoughts on “Varg, är det verkligen sant?

 1. gjakobsson2013 skriver:

  Bra skrivit, problemet är att länstyrelserna och NVV är befolkade med viltbiologer med skygglappar. Man vill bara inte se problemen. Varg till varje pris och ändamålet helgar medlen. Detta har ju varit genomgående för projekt varg redan från starten…!

  • Kenneth Erikson skriver:

   Vi är helt eniga.

   Jag är böjd att hålla med de som som menar att 60- och 70-talens radikala vänsterextremister idag har sin motsvarighet i dagens miljörörelser. De som tror sig om att ha en ödmjukare inställning till livet, omgivningen och landet, dvs. våra makthavare, bör se upp. Det finns skäl att de inte uppfattar faran pga. okunskap och detsamma kan antas vara säkerhetspolisens dilemma också.
   Mvh
   KE

 2. Benta skriver:

  bilden togs bort från artikeln av någon anledning, reagerade också starkt på den när jag såg bilden imorse men när jag skulle visa artikeln för farsan mitt på dagen så var bilden borta, påtryckningar?

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Benta, och tack för kommentar.

   Ja det är troligen något spel bakom i kulisserna, det är inte första gången liknande händer. Det finns mycket smuts förknippat med vargens återinförande i landet.

   Mvh
   KE

 3. Johan skriver:

  verkligen ingen varg på den bilden ! är det någon som tror det på riktigt?

 4. SkogsQ skriver:

  Man kan ju jämföra bilden på ”den” där med bilden som jag har (på en ÄKTA varg) som är tagen här i byn, så ser man vilken skillnad det är. När vargar börjar få vita svanstoppar så är det då definitivt inte äkta varg. Dessutom är inte vargarna så där fluffiga den här tiden. Snyggt bildmontage.n

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej SkogsQ.

   Självklart delar jag dina rader helt. Och tack för omdömet,en att klistra in en bild är inte svårt. Tur var att jag gjorde det, för fotot har tagits bort i Aftonbladets artikel. Det har jag nyss upplyst om genom ett tillägg i mitt inlägg på bloggsidan.
   Nu önskar jag någon kunde länka till mitt inlägg på J&J under artikeln om Skånes Länsstyrelses kovändning om skyddsjaktbeslutet. Kan mitt blogginlägg ha spelat in? Nej, det tror jag faktiskt inte. Är det av något skäl är det pga. Aftonbladets bedrift att åtminstone viss tid visa hur Skånes förmodade genetiskt viktiga ”vargar” ser ut.

   Mvh
   KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: