Som fan läser bibeln.

Så kan vi sammanfatta Anders Ekholms debattartikel, Vad är problemet med vargförekomsten?
Det är ett exempel på missbruk av statistik. Till det ska upplysas om att Anders Ekholm är f.d. ordförande i Svenska Rovdjursföreningen, SRF, som är ett statligt skapat opinionsorgan för att ge sken av att det finns stöd för rovdjuren i landet. För år 2013, med blott ca. 4000 medlemmar, har naturvårdsverket skänkt SRF 1 miljon kronor för sin opinionsbildning – vilseledning av fakta. Ännu, år 2013 med vargar i hela landet, behövs det tydligen fortsatt propaganda (falska uppgifter) för att lura svenska folket att tro att varg är nödvändigt och bra. Borde inte förekomsten av varg fått oss att förstå det ändå? Om inte så, varför det?

Här kan ni läsa en beskrivning av SRF. 

Här finns fakta om årets finansiella stöd. 

Här kan alla läsa om prisutvecklingen på fastigheter.

Läs hela Skogsvärlden nr. 3/ 2013. Där står bl.a: ” – Bra jakt i södra Sverige är värd flera hundra kronor per hektar och år, medan den i Norrlands inland bara är värd ett par tior per hektar. En nuvärdesberäkning av en jaktupplåtelse på 200 kr/ha med tre procents ränta ger 6 700 kr/ha, men 15 kr/ha i jaktupplåtelse endast ger 500 kr/ha.

Om taxeringsvärden,Störst är ökningen i Kalmar län, där taxeringsvärdena stiger med 23 procent, medan de i Värmlands län minskar med 2 procent.”

Varför inte vända på frågeställningen: Vad är fördelarna med vargförekomsten?

Ett gott råd, ifrågasätt allt Anders Eklund skriver.

Taggad , ,

3 thoughts on “Som fan läser bibeln.

  1. Åke Skogevall skriver:

    Anders Eklund kör med samma förvrängda statisitk som genom åren förut. Han tar inte till sig argument utan upprepar motbevisade verklighetsförvrängningar.

    Men det är väl enligt definitionen för propagandister.

    Intressant siffra 1 Mkr till lilla SRF, när SNF bara får 1,5 Mkr enligt samma utdelningslista. För SNF anges ett syfte att vara rättstillämpning! (Är det för överklagan av skyddsjakt månne?)

  2. […] Läs här om ett häpnadsväckande löjligt forskarresultat av en vargfrälst.  Slutsatsen är i stil med; som fan läser bibeln. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: