En framgångssaga.

Alla vill nå framgång, berömmelse och bli väl belönade, nåja de flesta av oss. Nu ska jag berätta hur man gör.

Glöm heder, ansvar och samvete.

Som beskrivits av många föreläsare gäller det att inte visa någon blygsamhet (det är en dödssynd) utan motsatsen gäller. Satsa stort och högt, förespråka en mission och hitta på något som uppfattas som rätt och kör så det ryker. Ta lätt på kritik, eller snarare, bry dig föga om detta utan kör ditt race som du fått tips om från annat håll och vik inte från linjen. Märker du att dina ord respekteras, höj rösten och ta i vad du förmår för du är på rätt väg och glöm dina idéers konsekvenser. Bortförklara dem som kritiserar och använd dig av den respekt du fått och ta i ännu mer. Gör som Mikael Karlsson.

Jovisst, jag åsyftar Svenska Naturskyddsföreningens f.d. ordförande Mikael Karlsson.

Han har tagit kliv uppåt i karriären, Naturskyddsföreningen är nu för liten, han har större krav och ambitioner, han ser sig som den allsmäktige, den som vet bäst. Eller snarare, någon brist på självförtroende lider inte denna person av, han vet ju minsann när det gäller miljöfrågor. Och naturligtvis har nu också fått högre lön än de ministrar i Sverige som svalt hans budskap och orerande tidigare.

Mikael Karlsson är nu chef på EU nivå över miljöfrågorna.  Lena Ek kan kasta sig i väggen, nu blir hon i fortsättningen ännu mer tvingad att följa Mikael Karlssons direktiv.

Hav tröst.

Gud ske pris, skona oss från egoism, självtillräcklighet och rena dumheter. Fanatiker och personer med avsaknad av ödmjukhet och empati finns inga skäl vare sig respektera eller sakna.

Av detta lär vi oss.

Politiska partier är underordnade lobbyintressen på EU-nivå. Ta denna händelse som ett bevis på att Mikael Karlsson har det fullt klart för sig. Han vill vara där han kan påverka effektivast.

2 thoughts on “En framgångssaga.

  1. ...Otur när jag tänkeer.... skriver:

    Karriär, inom organisationer, arbete, politik, myndigheter etc
    Är mer värt et ett gott samvete.
    Det är kontentan, av detta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: