Det blåser upp till storm.

Än är det lugnt, men jag bor i det område där stormen Ivar väntas bli som värst, usch.

Storm vankas

Vertikal förbindelse, vad kommer hända?

Rovdjurspropositionen godkändes av riksdagen i tisdags som väntat.

Det positiva med den är att för första gången på otroligt länge tar riksdagen hänsyn till rovdjurens konsekvenser. Ett steg i rätt riktning alltså, men det är långt ifrån tillräckligt. Om vi i samhället gör vad vi kan för att minska och eliminera problem och bekymmer, så återstår just detta för politikerna i denna fråga. Rovdjurspropositionen kommer nämligen inte att lösa problemen!

Vi fick det första riksdagsbeslutet om rovdjuren 2001. Det andra togs 2009, och nu är det tredje tagit. Det förlöpte 8 år från det första till det andra och 4 år från det 2.a till det 3:e. Det är en accelererande takt, faktiskt stämmer den rätt väl med vargstammens tillväxtkurva. Låt mig gissa att detta rovdjursbeslut är hållbart i endast 2-3 år om inte vargstammens tillväxt avtar och drastiskt minskar.

Nu vankas Jul och då lämnar vi det tråkiga åt sidan.

I mina trakter fanns en särling som bodde i Gamtjärn i gränstrakterna mellan Jämtland och Ångermanland. Hans namn var Amos Persson och han blev intervjuad av lokalradion nu och då för 20 – 25 år sedan till stort nöje. För de som missat detta vill jag ge detta som julklapp. Läs här vad många tycke var skoj då.

Överlever vi Ivar kan det komma mer, det finns ju faktisk svarta svanar.

Svarta svanar

God Jul!

Taggad , , , , , ,
%d bloggare gillar detta: