Kommentar till Lena Eks debattartikel.

Jag gissar de flesta i min ålder och äldre tycker begreppet ”ekosystemtjänster” är urfånigt och tyder på dålig utbildning och koppling till verkligheten. Men det är tyvärr centerns signum idag och en av orsakerna till deras låga opinionssiffror.

Följande urklipp ur texten säger väl egentligen allt: ”Flera experter från miljö- och näringslivsorgansationer har deltagit i Miljömålsberedningens arbete.” Jodå vi känner miljöorgansiationerna vid det här laget. De lever på statliga bidrag från de styrande som de förvridit huvudena på. De är empatibefriade och helt ointresserade av begrepp som rationalitet och konkurrenskraft, ja ekonomi över huvud tagit. Tar de ansvar för sina förslag? Svar nej!

I näringslivet finns tyvärr lycksökare som ställer upp på vad som helst för egen vinnings skull när de vet att staten prioriterar vissa områden-branscher med ekonomiska styrmedel. Det är morallöst!

Det framförs som positivt att avsätta mer ”natur” till skydd. Varför inte passa på just nu att införa bidrag till skogsägare som drabbats av stormen Ivar. Låt träden ligga kvar, det gynnar mångfalden och ett ursprungligt tillstånd. Att skadeinsekter fördärvar ännu mer träd och att industrin och värmeanläggningar får mindre råvara är inte det viktigaste. Löp linan ut vet ja! (Obs, naturligtvis ironi, men hur långt ifrån verkligheten?)

Se så, en kort beskrivning av dagens samhälle.

Läs förslaget från Lena Ek här. http://www.regeringen.se/sb/d/18416/a/235015 och här är pressmeddelandet från regeringen, http://www.regeringen.se/sb/d/18473/a/235067  Skryt om fånigheter blir centerns död.

6 thoughts on “Kommentar till Lena Eks debattartikel.

 1. Anna Eriksson skriver:

  Hej käre skribent.
  Jag vill bara inflika om matt åldern inte spelar någon roll i detta hänseende.
  Sen kan jag för er äldre nämna, om att det ständigt serveras vegetarisk matalternativ på skolorna. I allafall på mina barns skola. .

  • Kenneth Erikson skriver:

   Hej Anna.

   Skoj att du skriver att fler förstår. Att det serveras vegetarisk skolmat är ett tecken på hur snett det gått, men så är det med fundamentalister, de förlorar begrepp och sunt förnuft. Det är ett tecken i tiden, förlorat förstånd!

   Mvh
   KE

 2. Ekosystemtjänster ger oss förutsättningar att existera. Fiberråvara och timmer är viktiga ekosystemtjänster liksom viltkött, fisk, bär och svamp. Beteshagar och övrig jordbruksmark är viktiga komponenter i floran av ekosystemtjänster liksom rent vatten. Tyvärr vet nog varken Lena Ek eller naturskyddsföreningen vad ekosystemtjänster är.
  🙂

  • Kenneth Erikson skriver:

   Ja Sven-Erik Bertell, naturligtvis, men visst är väl ordet ”naturen” ett bättre ord för att beskriva hur det ligger till?
   Det vet ju vi som kritiserar dagens politik redan. Varför mynta nya onödiga korkade ord?

   Mvh
   KE

 3. Elisabeth S-Åberg skriver:

  Sverige 2014 å dess politik ger jag tyvärr inte mycket för.
  Det man i dag tar in i munnen är bara dålig mat med massa tillsatser som gör mänskligheten sjuk.
  Vi borde lära oss att äta rätt å ta råvaror från våra egna bönder men tyvärr så existerar snart inte svenska bönder. Å vad beror då detta på, jo dagens politik och EU.
  DET KOMMER ATT BLI STORA BAKSLAG SNART, bakslag är redan på framfart. Å när det gått tillräckligt långt så kan det vara försent för att återställa ekosystemet.
  Våra förfäder förstod betydligt bättre hur djur å natur skulle skötas än de bestämmande i dag!
  Och vart tog demokratin vägen?
  //Bettan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: