Baksmällan efter valet 2014.

Varför läste de inte min blogg? 

Jag skämtar naturligtvis, det är inte att begära att maktens kvinnor och män ska intressera sig för alla de käppskallar som skriver egna bloggar när jag ser att inte ens jägare gör det (annat än ett fåtal).

Intresset att lära sig nytt är lågt och bland politikertopparna är det likadant. De sistnämnda håller sig med dyra strateger, men missar poängen när de inte förstår (eller vill förstå) den egna befolkningen. De får skylla sig själva.

Ingen av de etablerade politikerna kan känna någon glädje, de har alla förlorat.

Och de har förlorat därför att inte försökt förstå varför SD går framåt. Fortsätter de nonchalera SD så blir SD ännu större.

Stefan Löfven och de rödgröna har satt sig i en eget förvållad knipa. Genom att S vägrade presentera ett gemensamt valmanifest tillsammans med MP (och V) före valet som Alliansen efterlyste och som många väljare borde ha fått, får Stefan Löfven det bekymmersamt. De har ännu inte presenterat något nytt, bara en strävan mot en återgång till en politik som överlevt sig själv.

Alliansen å andra sidan kan lägga fötterna på bordet och avvakta. Ett är säkert, det blir fortsatt oroligt och oklart men spännande även framöver. Men inga av de etablerade partierna kan glädjas, och Sverige lider.

Läs vad jag förmedlade efter EU-valet,  här.

 

Jag tar semester.

Väldigt få om ens någon har tagit åt sig av det jag skrev för inte så länge sedan, här.

När chansen att ge det parti som bör ha varit det självklara valet för väldigt många på landet försattes, drar jag min egen slutsats av detta. Varför skriva om ingen reagerar, mina rader är faktiskt skapade med tanke på yngre generationer av jägare och landsbygdsvänner. För egen del är jag inte berörd längre, hur det än blir.

Taggad , , , , ,

3 thoughts on “Baksmällan efter valet 2014.

 1. Åke S skriver:

  Kan den omöjliga situationen efter valutfallet möjligen tvinga fram ett nytänk utanför partiernas p maktlära och kortsiktiga cup-tänkande? (vinn nästa match eller försvinn)

  Stefan Lövdén förefaller tänka utanför partiboxen. Frågan är om maktspelet kan läggas åt sidan och landets bästa komma i fokus. Han är ju inte nån partikarriärist.

  Att skapa en vänsterregering vore väl kortsiktigt och skulle omöjliggöra stöd från mittpartier för att undvika ett beroende av SD. Att få konsensus mot mitten verkar enda praktiska framkomligheten. När nesan att svika sitt ord om att hålla ihop Alliansen har gått över så verkar det osmart att framhärda i den av väljarna underkända politiken, i synnerhet som alliansens två ledarfigurer hoppade av direkt!
  (Anders Borg har ju avsagt sig moderatpartijobb, men han har betonat att han ville jobba som finansminister? :-o)

  Tänk om man kunde fastställa några grundläggande värderingar och åtgärder gemensamma för flera partier. En utvärdering och återställare av systemskiftet från 1970-talet.

  Tex:

  – återgå till värderingar som jämlikhet, solidaritet (med alla), rättvisa istället för att varje individ ska ‘ta för sig’ – och att satsa på samarbete istället för konkurrens
  – återupprätta förtroende för grundlag, JO och Konstitutionsutskott
  – återinför på riksdagens hemsida definitionen av vad svensk demokrati innebär, den som fanns före 2005 bl a med ‘minoriteter skall inte behandlas oskäligt av majoriteten’ (tex lantisar och utanförare)
  – genomför konsekvensanalyser och utvärdera gjorda avregleringar och privatiseringar
  – återinför tjänstemannaansvaret eller en förvaltningsdomstol värd namnet, både medborgare, ‘ansvariga’ politiker vittnar om deras otillbörliga makt u.p.a
  – hela landet ska leva (tex ingen lantisdiskriminering)
  – staten ansvarar för krisberedskap i utrikespolitik, katastrofer och livsmedelsberedskap
  – ansvarsfullt försäkringstänk för sjukdom, arbetslöshet (istället för skattefiering och byråkratgodtycke)
  – överlåt detaljreglering av skola-, äldrevård-, hälsovård- och åtgärder till proffsen istället för väljarfiskare

  och anlita professionella ministrar istället för efter partikarriäristisk belöning!

  Lättare sagt än gjort – men analysen av missnöjesröstningen på SD borde komma fram till brister i flera av dessa grunder.

  ”Nån jävla ordning måste det finnas i en Regeringsdeklaration!”

  Media och grupperingars svans av huliganer som prioriterar sensation och spännande matcher bör tänka sig för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: