Har Björn Ferry trampat i klaveret?

Det pågår en tingsförhandling i Mora.

Det är de fem härjedalsjägare som är åtalade för grovt jaktbrott i det s.k. Lillhärdalsfallet.
Åse Schoultz är åklagare som drivit fram denna rättegång först nu, 2 1/2 år sedan de greps och frihetsberövades i 17 dygn, fick sina bostäder genomsökta och fick datorer, vapen, bilar och andra tillhörigheter beslagtagna. De har hållits på halster i över två år med vad som hittills framkommit ytterst svaga indicier. De är redan straffade. Jag kommer att tänka på annat som hänt i landet, brottsfall som Quickfallet och andra där människor och företag blivit drabbade av samhällets rättsordning. Den lag som nu ska testas är en avskyvärd lag, nästa steg i den riktningen blir att bura in den som uttrycker sig eller tänker fel.

Det bör alltid finns bevis som utan några tvivel visar på utfört brott.

 

Nu till en sidoeffekt i landet PK.

På förhandlingens första dag (igår) fanns ett stort inslag i ÖstersundsPosten om Thomas Wassberg som tagit bladet från munnen och berättar vad han tycker om vargen. Här finns mer att läsa om det liksom här där även en direktrapportering från rättssalen ges. 

 

Idag tisdag 141104 finns en märklig artikel i expressen.

Björn Ferry tycker att Thomas Wassberg är gammal och antyder att han inte är tillräknelig.

Vad ska man säga?

Jo, ett så elakt och oklokt uttalande hör man inte varje dag.

Thomas Wassberg har lättat sitt hjärta, varit uppriktig, riskerat sitt goda renommé genom att uttala sig i en infekterad styrd debatt vid blott 58 års ålder. Han är så när som på ett år jämngammal med vår statsminister (som tänkt styra landet i 4 år) och yngre än EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.
Thomas Wassberg har minst 7 år kvar till pensionen.

Vad riskerar Björn Ferry som endast är PK, politiskt korrekt?

Detta måste vara ett av årets misstag, jag har mycket svårt för att tro att Björn Ferry uttryckt sig som texten visar i expressen.

 

Tillägg  141104-05 Sanningen kom snabbt, bra. Björn Ferry tycker verkligen som han citeras.

Anledningen till Björn Ferrys uttalande kan man läsa här, han är miljöpartist och drar  miljörörelsens valser.

Han är tveklöst oinsatt i problematiken och har låtit sig förledas av propagandan med hull och hår. En propaganda som fortfarande drivs med hjälp av statliga stöd (dina pengar). Vän av ordning måste fråga sig: Trots decennier av lögner om vargens välgörande effekter i ekosystemet (vargens och våra omgivningar) behövs tydligen fortfarande denna falska information. Vargarna är idag talrika i mellansverige och borde (om spridd information vore sann) för länge sedan visa på de förtjänster som påståtts. Men några ppositiva effekter ser vi inte. Denna propaganda tvingas fortsätta tills någon sätter stopp för uppenbara lögner.

Hur kan Björn Ferry veta hur det är att ha vargen som granne, som har sitt hem i Lappland (område utan varg) och som tillbringat sin tid på skjutbanor runt världen. Björn Ferry vet dessutom inte hur snabbt det går att uppnå samma ålder som Thomas Wassberg. Det kan bara äldre som genomgått processen förstå, han pratar emot bättre vetande. Läs här Jakt&Jägares artikel och kommentarer i samma fråga.

 

 

Thomas Wassberg är för evigt en skidkung och legend för oss svenskar, det rubbar inte Björn Ferry.

Taggad , , , , , , , , , , , , , , ,

6 thoughts on “Har Björn Ferry trampat i klaveret?

 1. Henry Persson skriver:

  Björn Ferry verkar ha tappat både vett och sans, hoppas han är felciterad !

 2. Mats Persson skriver:

  1 + 1 = 2

  Det skulle va på plats att tala om för honom följande fakta. Att om han ska ha varg på skogen sin så kostar det lika mycket älg – ca 6-7 älgar vinterstam per 1000 ha – som när han skall klara älgjakt. Vill du ha både varg och älgjakt, d.v.s. intäkter från jaktarrenden, får du leva med ännu mer betesskador. Detta är simpel aritmetik, plus och minus alltså, av enklaste slag. Men som man säger det gäller att kunna lägga ihop 1+1 så det blir 2. Flertalet skogsägare lever tyvärr ännu i tron att de både kan ha kakan kvar och äta upp den.

  • Kenneth Erikson skriver:

   Ja Mats, och ändå är inte Björn Ferry särskilt ung. Om han är initierad i frågan bör han veta bättre.

   Å andra sidan, han han inte särskilt många år kvar innan han uppnått Thomas Wassbergs. Med ung. samma elaka stil som Björn Ferry kan man
   säga: Åldern för demensens början sjunker stadigt, vissa drabbas redan i 30-års åldern.

   Jag hoppas verkligen Ferry är felciterad.

   Mvh
   KE

 3. gjakobsson2013 skriver:

  Ja Kenneth, jag delar dina farhågor,,är vi där snart, då du buras in om du har fel åsikter. Det känns överhängande.. Se bara hur man godtyckligt kallas rasist om man har synpunkter på invandringen t.ex. Vissa saker får man inte prata om eller ifrågasätta..Vet inte vad det blivit av vårt land?

  • Kenneth Erikson skriver:

   Gunnar.

   Detta med PK är något alldeles förfärligt. Vi närmar oss också de förhållanden i vissa länder där det är mer tyd bruk, t.ex. östra Ukraina och Ryssland och Kina för att inte nämna Nordkorea. Det finns som bekant många fler avskräckande exempel, som vi svenskar väl inte vill likna?
   Mvh
   KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: