På Julbordet i år, Krisgrynsgröt.

(Det fyndiga ordets skapare är Tomas Strandlund, Umeå).

 

 

Vi går till ett extraval – omval efter att det politiska etablissemanget har visat upp sina sämsta sidor. Det har handlat om förlorad stolthet, att skylla ifrån sig, att skylla på andra, hämndlystnad och brist på självkritik. Det inger ingen respekt utan påminner mest om barns reaktioner, dumheter av vuxna människor.

Det är 7 partier som fördömer det 8:e, trots att detta parti valts in i riksdagen helt enligt vårt demokratiska valsystems regler. De kallas nu för nyfascister.

SD fördöms för att de sagt att de kommer att fälla varje regering som inte minskar invandringen. Vän av ordning frågar sig, vad är konstigt med detta? Det är snarare fel av ett partis ledning att inte agera på bästa tekniskt tänkbara sätt för att nå sina väljares önskningar, m.a.o. strategiskt. Hört talas om rävspel?

Alla etablerade partier håller sig med partistrategier men endast SD har öppet deklarerat sin.

 

Denna blogg handlar om rovdjurspolitiken men något om energipolitiken med vindkraftsutbyggnaden har också skildrats. Till detta kan vi nu lägga invandringsfrågan.

För dessa tre områden finns flera likheter.

För samtliga 3 har ingen fullständig konsekvensutredning presenterats. Svenska folket vet inte politikens fulla konsekvenser och vad det kostar.

Samtliga 3 agendor sker i form av tvång där drabbades åsikter ignoreras.

Där ersättningar förekommer täcker de på långa vägar inte konsekvenserna.

Protester av politiken leder till förtal, fördömande och faktiskt även åtal om brott.

Politiken finansieras inte med riktade skatter, vi har ingen rovdjursskatt, ingen vindkraftsskatt och ej heller någon invandringsskatt. För samtliga 3 politikområden drabbar kostnaderna i stället statsfinanserna och därmed vårt välstånd – vår välfärd, men oklart med hur mycket.

Detta är otillfredsställande, men hur kan det komma sig?

De 7 partierna är PK – partierna, de med politiskt korrekt uppfattning. Läs lite mer om PK under rubriken: Är jägare samhällets fiender. 

Det riktigt allvarliga och ett definitivt hot är intoleransen mot dem som tänker själv, fritt och större är den politiskt korrekta ramen. Det är de 7 PK – partierna som ska kritiseras. Nu tvingar de oss till en extra onödig valrörelse där tydligen överbudspolitik tros vara ett framgångsrecept. De 7 har låga tankar om befolkningens förmåga att själva bedöma sammanhang, de hånar oss.

 

Not. Nej, inte någon av dessa 7 för mig, och absolut inte SD. Som vän av svenska landsbygd blir Landsbygdspartiet oberoende mitt val.

Taggad , , , , , , , , , , , ,

One thought on “På Julbordet i år, Krisgrynsgröt.

 1. Åke Skogevall skriver:

  Konsekvensanalyser?
  Man har inte heller försökt redovisa en ärlig valanalys!
  .
  Mona Sahlin hade en trovärdig förklaring på valnatten, när hon trodde att det inte var 13% rasister i Sverige, utan att det var ett misstroendevotum mot ”Etablissemanget”.
  .
  Detta har de 7+1 tydligen bemött med total tystnad. Och hemliga valanalyser? Sådana handlar idag troligen inte om vad väljarna tycker, utan hur man ska formulera sina ambitioner in i maktens korridorer.
  .
  Jag har hört många förklara att de röstar på SD, som det enda parti som lyssnar och tar upp frågor som de 7 tiger eller visionerar om. (Andra missnöjespartier har en enorm tröskel att ta sig över i ”bevara makt”- organiserat partistöd, nomineringsprocedurer, mediautrymme mm).
  .
  Tyvärr tyder SD’s agerande på att lyssnandet mest är för att dra till sig missnöjesväljare, När ultimatum ställs är det enbart asylpolitiken som betonas.
  .
  Tänk om SD kunde ordna olika listor för kandidater som åtar sig att prioritera olika missnöjesfrågor, t ex Asyllista, Landsbygds-, Tjänstemannaansvars-, Välfärds-, Pensionärs- och Miljölista.

  Att tjänstemannaansvaret behöver återinföras inser de flesta, men alla föredrar att ”gilla läget” och satsa på seger i nästa match i Cupvinnarcupen – och alliansbyggande i Robinsonsåpastil där det är viktigare att slå ut motståndaren än att samarbeta.
  .
  Att de 7 skulle göra motsvarande är väl uteslutet när både röd och blå allians skall knöka in alla väljare i facken Bidragslinje respektive Arbetslinje (där båda har falsk benämning) för att bevara nomenklaturan i sina karriärspositioner.

  Är det inte ett akut behov av att ersätta ungdomsförbundskarriärister med riksdagsledamöter från verkligheten och förmåga att stå emot tjänstemannatrycket? Kanske har ”effektivisering” gått före demokrati i lag, förordning och ”praxis”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: