SLU och Artdatabanken.

Det är märkligt men miljörörelsens fanatiker verkar husera på Sveriges Lantbruksuniversitet.

Varför skriver de att björnen minskat och höjs en skyddsklass och att det beror på jakt, jakt som beslutats i Sveriges Riksdag med det uttalade målet att björnstammen ska minska? Naturligtvis beror det på att dessa miljönissar på SLU tar alla tillfällen i akt att smutskasta jakt/jägare och landsortsbor.

De har kunnat gå till pressen med följande budskap: Björnstammen har minskat efter att riksdagen beslutade om just det.

Det kom med riksdagsbeslutet om En Hållbar rovdjurspolitik, december 10, 2013. Då formulerades också förvaltningsmål för gynnsam bevarandestatus för de olika arterna. Dessa är för: Varg = 270, Björn = 1400, Lodjur = 870 och Järv = 600 st.

Ja det vill säga att i propositionen (som klubbades) nämndes antalen i form av ett spann, som Naturvårdsverket senare ändrade till den högre siffran (utom för lo). Vid tidpunkten för riksdagsbeslutet beräknades bestånden överstiga dessa siffror för samtliga arter.

Sanningen är väl att forskarna inte heller vet hur många björnar det finns, än mindre vilket antal som är lämpligt. Hur skulle de kunna göra det, då blir de ju tvungna att ta hänsyn till konsekvenserna. De har såväl forskare som förvaltningsansvariga hittills visat sig oförmögna till. Och politikerkåren har placerat huvudet i sanden. Som i så många övriga fall smiter makthavarna ifrån ansvaret när det handlar om besvärliga frågor.

Vi kan dra 2 slutsatser av detta.

1. Vem annat än björnälskare på en statlig myndighet anser att vi riskerar förvaltningsmålet idag.

2. SLU trotsar öppen riksdagsbeslutets målsättning om att minska björnstammen.

Nästan samma gäller varg. Vi hade redan i december 2013 fler vargar än referensvärdet och idag har vi dubbelt upp. Vargens status har sänkts ifrån nära hotad till sårbar som är den lägsta klassningen,därefter gäller livskraftig. Där hör den hemma idag om rätt finge vara rätt.

Skäms ni på SLU som beter er på detta sätt. Läs nedanstående bloggare som utvecklar detta tydligare. http://lipoptena.blogspot.se/2015/04/forandringar-i-rodlistning-pekas-ratt.html

Märkt , , ,

En tanke på “SLU och Artdatabanken.

  1. […] Och samtidigt placerar ekofascisterna på SLU (de som röstar MP och V) björnen på rödlistan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: