Statsministern som inte fattar, varg och människor med rundgång i hjärnan.

Under partiledardebatten igår, 170514, upprepade Sveriges regeringsföreträdare påståendet; att skatten ska stanna i vården och inte hamna i riskkapitalisters fickor som försvar för den trogne socialisten Repalus förslag om vinstförbud. Sina vana trogen kunde Löften inte svara på frågan om när propositionen kommer.

Alldeles efter detta lämnar statsministern för Sveriges miljömarxistiska regering öppet mål med att säga ungefär så här: Jag kan inte för mitt liv fatta hur ni i alliansen har en annan uppfattning om skatterna i vårdföretagen, underförstått att därför är det självklart att staten ska sköta vården och inte privata företag.

Varför ingen från alliansen svarade och talade om – förklarade för statsministern om varför vet jag inte för de har säkert kunnat mycket tydligt. Troligen är orsaken att de menar att lyssnarna och svenska folket har räknat ut detta för länge sedan.

Endast Ebba Busch nämnde sambandet i en debattväxling med den värste vinsthataren Jonas Sjöstedt, där Ebba Busch svarade vänsterledaren att han däremot inte har något emot att gynna byggherrarna med stödet till byggandet. Då hamnade det ändå om överförda vinster mer än tiofalt högre. Till detta kan läggas hela övriga privata näringslivet, hur kan det accepteras med vinster? Svaret är enkelt och solklart, privata intressen sköter driften av allt bättre än staten, vilken den är är………………..Det fattar konstigt nog inte vår statsminister trots sin tidigare yrkesbana där han sett det med egna ögon.

Vår regering består även av Isabella Lövin. Hon sade vid ett tillfälle under partiledardebatten att klimatfrågan och integrationsfrågan tillhör våra svåraste utmaningar.

Som svar på detta hade jag önskat en spontan kommentar från någon i oppositionen i stil med: ÄNNU HAR VI INTE LIDIT NÅGOT AV KLIMATHOTET, utom de enorma kostnader denna idé kostat svenska befolkningen.

Dessa gröna människor med rundgång i hjärnan driver även en annan hopplös idé, den om att vargen behövs.

Likväl som klimathotet har kostat oss miljarder av skattepengar har rovdjurspolitiken gjort detsamma. Resultatet är klent, för att inte säga som det är, det finns inget positivt att berätta om vare sig det gäller klimatet eller lösspringande stora farliga rovdjur runt om i landet.

Vargen har inte gjort något bättre för någon annat än just de som lever på lögnen och detsamma gäller allt om klimathotet, även där lever många gott på lögnen men det är också miljösocialisternas ”affärside”

Men nu ska ni få höra hur idiotin eskalerat.

Att skapa ett förbud emot lösspringande hundar vind för våg i tid och otid på landsbygden lyckades genomföras med goda argument. Dels finns människor rädda för hundar men främsta skälet var att hundarna skadade viltet året runt. Hundägare och jägare har nu under många decennier därför hållit ordning på sina hundar av det skälet.

Ofattbart är det att när Projekt Varg torgfördes blev denna denna skada på viltet ointressant, ja inte för hundar förstås men för vargen. Den var ju gud bevars ”naturlig”. (vad då naturlig, är inte hundar naturliga)?

Kritiker av vargpolitiken har pekat på omständigheten att vargen vi hade för fridlysningen 1965 – 66 är utrotad och att den nya Skandinaviska vargstammen som allt pekar på är illegalt inplanterad, innehåller hybrider – korsningar med hundar. Varguppfödarna i Skandinavien, de som kallar sig forskare och de som huserar under naturvårdsverket slog ifrån sig med alla medel och förnekade detta.

Tack vare finska fristående vargintresserade forskare och biologer har frågan dock lyfts fram med sådana argument att de vunnit terräng och slutligen accepterats som ett bekymmer. En sund reaktion på detta borde vara att därför ta bort hybriderna, dvs. djuren vi kallar varg, ifrån naturen som Bernkonventionen kräver.

Men icke, sa nicke, med rundgång i hjärnan gäller inte vare sig vetenskap eller mänsklig empiri.

Taggad , , ,

4 tankar om “Statsministern som inte fattar, varg och människor med rundgång i hjärnan.

 1. Sven skriver:

  Hej.
  Normalt går tiden ”medsols”
  Men tiderna förändras, nu till mörkare tider….

 2. […] Källa: Statsministern som inte fattar, varg och människor med rundgång i hjärnan. […]

 3. Åke Skogevall skriver:

  Varken forskare, tjänstemän eller politiker verkar bekymra sig över att allmänheten tappar förtroende för dem.

  Några exempel:

  -Forskning kräver mer av ”säljarbete” och ”rätt/populär inriktning” än forskningsinsatser för att få anslag.
  -Forskning med direktiv som styr forskning och myndighet på ett oanständigt sätt. Tex ”visa att klimatförändringar påverkas av människan” istället för ”utred om klimatförändringar påverkas av människan”. Eller ”utred jordbrukets konkurrensvillkor, men utan att beakta skattekonsekvenser”.
  -Myndigheter som styrs med nyckeltal som inte mäter ändamålsenlighet utan enbart ”pinnar” för antal åtgärder mot syndare (Djurskydd, polis mfl). Eller finansstyrning som ändrar mätetal (läs inflationsmål) när politiker inte vill ha impopulära åtstramningar.
  -Tjänstemän som svårligen kan prövas för jäv, partiskhet, karriärpinnar eller inkompetens.
  -Varken tjänstemän eller politiker ställs till ansvar särskilt sakligt för såna synder. I KU räcker det att säga att man inte vill svara.

  … så varför skulle de bekymra sig?

  Partiledardebatt verkar mest gå ut på att käfta för popularitet – Opposition verkar ha blivit att sabotera möjligheten för regeringspartiet för att de ska bevisas inkompetenta. I USA lika väl som Sverige.

  Så Idioti är kanske inte nån grundorsak – men hur har det kunnat gå så snett i systemet?

  • Kenneth Erikson skriver:

   Tack Åke för en en relevant och tydlig kommentar.
   Vårt samhälle har, trots förtjänster, många allvarliga svagheter varav du nämner ett flertal.

   Svaret på din avslutande fråga överlåter jag åt läsarna, men en förklaring kan vara att svenska
   folket fortfarande har stark auktoritetstro även om den nu förhoppningsvis viker snabbt.
   Och all denna respekt är väl ett arv efter Luther.

   Det behövs verkligen nya tag med nya politiker. Alla inom DÖ har diskvalificerat sig.

   Mvh
   KE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: