Fler isbjörnar får skjutas på Grönland 2018

 

Isbjörnarna är betydligt fler än man räknat med så nu har den grönländska regeringen beslutat att höja kvoten för avskjutning till 156. Det ska dock ske utan att riskera isbjörnens överlevnadsmöjligheter i framtiden, enligt naturvårdsmyndigheterna.

Men … hur var det nu … är inte isbjörnarna utrotningshotade pga den globala uppvärmningen?

Enl WWF:

”Isbjörnen är väl anpassad för sitt liv på Arktis packis, nära land och öar. Här lever de tillsammans med djur som vikaresäl, fjällräv, narval, vitval och miljoner flyttfåglar. Det allt varmare klimatet med minskande havsis och snötäcke är dock ett stort hot mot isbjörnen.”

 

”Isbjörnarna har inga fiender förutom människan som jagat dem hårt under lång tid. Det största hotet idag, när jakten är reglerad, är den globala temperaturhöjningen och illegal jakt. På grund av växthusgaser i atmosfären smälter den arktiska havsisen tidigare varje år vilket ger isbjörnarna kortare tid att jaga och bygga upp fettreserverna inför sommaren.”

 

”Dessutom har vinterisen börjat frysa till 3-4 veckor senare än normalt på många ställen. Det, innebär att strandade isbjörnar inte kommer ut som vanligt på havsisen för att jaga säl och fylla på fettdepåerna. Amerikanska forskare har beräknat att 1/3 av väldens isbjörnar kan vara borta år 2050 på grund av att havsisarna sommartid smälter bort i stora områden i Arktis, som Svalbard, Sibirien och Alaska.”

Så läser jag vidare på Klimatupplysningen:

Läs resten av det intressanta här.

 

Läs hela på Klimatupplysningen med en intressant video där miljöorganisationernas

löjeväckande falska propaganda avslöjas, här.

 

Märkt ,

Lämna en kommentar