Miljörörelsen.

Rödgröna hjärnor.

Dessa rödgröna hjärnor har tidigare beskrivits på denna blogg, de som kallas NGO. Det betyder med svenska ord, utomparlamentariska intressen, och de flörtar med befolkningar och lobbar direkt till makten utan att ha mandat enligt demokratiska regler.

Det har de gjort mycket framgångsrikt, mycket beroende på tilltalande namn och målsättningar.
Vem gillar inte den som ”är rädd om naturen” och ”värnar våra barn och barnbarn”?

 

Men andra sidan av myntet har också uppdagats.

Senaste året har artiklar om skogen eskalerat och privata skogsägare får inte längre avverka sina skogar p.g.a. bestämmelser som dessa rödgröna hjärnor fått igenom riksdagen med aningslösa politikers hjälp. Eller finns det politisk majoritet i riksdagen för att avveckla äganderätten?

Privata skogsägare översköljs med tidskrifter om skogen. De kommer från Skogsstyrelsen, Skogssällskapet, medlemsorganisationer för skogsägare och själva skogsindustrin. Alla har de det gemensamt att de innehåller propaganda från miljörörelsen. De grönas inflytande är stort, de har tydligen lyckat lura samtliga, eller är de därtill tvingade? Det gör inte saken bättre.

Nå, skogsägare förbjuds avverka och får inga ersättningar; det är ett av resultaten miljörörelsen åstadkommit.

En annan är straffbeskattningen av glesbygden med ökade energi- och transportkostnader. Det har i sin tur som följd att skogsindustrin som ger landet viktiga exportinkomster också lider skada.

Miljörörelsen anser nämligen att det är viktigare att skogen får stå och dö än att generera arbeten och skatteintäkter till vår hårt ansträngda offentliga sektor, som ska ge oss vårt välstånd.

 

Allt detta går att förstå när vi vet att den rödgröna miljörörelsen ser människan som ond och i allt vi gjort är av ondo och ska rättas till.

Det sker nu bl.a. genom hur vattendragen i Sverige hanteras. Uppdämda bäckar och åar som gett oss energi till verksamheter, produktion av begärliga produkter men där också nya arter etablerat sig i nu flera hundra år, ska nu rivas.

Miljörörelsen har genomfört sin revolution och har satt ribban så högt att ifrågasättande inte kommer i tryck i dagens stora medier.

Länge har varit känt att de lever på lättlurade individers bidrag men framför allt stöd av de offentliga sektorns olika delar, dvs. våra skattepengarna. Trots det har miljörörelsen inget emot att ge sig på dem som faktiskt föder miljörörelsen. Det är deras signum; de lever på andra som parasiter och straffar dem med annan åsikt.

Exemplet skogen har jag redan nämnt men att tvingas leva med vindkraft och stora farliga rovdjur inpå knuten är två andra.

De har också nyligen helt fräckt och oblygt förslagit en time out för demokratin för att snabbare nå sina mål.

De 3 främsta miljörörelseorganisationerna i Sverige är WWF, Greenpeace och Naturskyddsföreningen och de flesta här beskrivna egenskaperna gäller dem samtliga.

Läs här avslöjande uppgifter om hur Naturskyddsföreningen bluffar till sig ännu mer av våra skattepengar.

Märkt , , , , , , , , , , ,

4 tankar om “Miljörörelsen.

  1. gjakobsson2013 skriver:

    Bra och påläst som alltid

  2. SasjaL skriver:

    Berörande skogsavverkning, så verkar det inte vara problem att skövla, om ägaren är en kommun. Karlstads K. har ägnat sig åt sådant i anslutning till allmänt rekreationsområde, utan att ens nyplantering genomförts, med förändrad fauna som följd (och denna kommun påstår sig vara miljövänlig …). Frågade ansvarig chef på kommunen om detta och denne lovade att återkomma när berörd underordnad kom tillbaka från sin semester. Detta hände 5-6 år sedan och jag konstaterar att det är en rejäl semester, som tydligen fortfarande pågår och att ‘chefen’ bytt förvaltning inom kommunen. Ser inte hur denne ‘chef’ då slipper att fullfölja sitt löfte …

    • Kenneth Erikson skriver:

      Javisst SasjaL.

      När det gäller skötseln av skog går de stora syndarna fria. Det gäller inte bara kommunerna utan än mera de stora skogsbolagen för att inte tala om statens egna skogar under nuvarande Sveaskog.

      Men som den vänster miljörörelsen tillhör är det den lilla privata skogsägaren som ska straffas.
      Det är verkligen tragiskt.

      Mvh
      KE

Lämna en kommentar